4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Belediye personeline eğitim

BELEDİYE PERSONELİNE 'SINAVI KAZANDIRAN ANNE-BABA' EĞİTİMİ

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nde, personele yönelik 'Sınavı Kazandıran Anne-Baba' eğitimi verildi.

Toroslar Belediyesi'nin 'Hizmet İçi Eğitim Seminerleri' kapsamında, geçen yıl ilköğretim okulu öğrencilerinin velilerine yönelik düzenlen 'Okullarda Şiddeti Önleme Projesi'nin ardından, bu yılda çocuğu üniversite sınavına hazırlanan velilere yönelik, 'Sınavı Kazandıran Anne-Baba' eğitimi verildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile belediye personelinin yanı sıra, Toroslar halkının da katıldığı seminer, Belediyesi Meclis Salonu ile Toroslar Belediyesi Koray Aydın Tiyatro Salonu'nda iki periyotta gerçekleşti. Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt'un konuşmacı olarak katıldığı seminerde, öfke ve stres kontrolü, aile içi sağlıklı iletişim ve başarıya giden yolda izlenmesi gereken konular hakkında bilgiler verildi.

Sinevizyon eşliğinde zaman zaman uygulamalı olarak verilen seminerde, ailelerin çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmaları için gereken teknikler anlatıldı. Özellikle velilerden, çocuklarını başkalarının başarıları ile kıyaslamaları gerektiği yönünde uyarıda bulanan Kurt, başarıya giden yolun kendine güvenden geçtiğini söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da, gençleri çok önemsediklerini belirterek, onlar için yapılması gereken her türlü faaliyet ve etkinliğin yanında olacaklarını kaydetti. Başarının kazanılmasındaki en büyük etkenin, aile içerisindeki seviyeli ve sağlıklı iletişimden geçtiğine inandığını vurgulayan Tuna, “Geleceğimizin teminatı gençlerimize büyük önem veriyoruz. Bunu da yaptığımız etkinliklerle gösteriyoruz. Özellikle gençlerin geleceklerini daha iyi şekillendirmelerini sağlamak amacıyla bu tür eğitim seminerleri düzenliyoruz. Her yıl sınavlar öncesi, düzenlenen bu tür seminerlerle onların başarısına katkı sağladığımıza ve onlara rehber olduğumuza inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür faaliyetlere devam edeceğiz. Sınava girecek olan tüm gençlerimize şimdiden başarılar diliyor, ailelerden de sonuç ne olursa olsun çocuklarının arkasında durmaları istiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 17:21:05
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 09:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?