5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Belediye personeline ilkyardım eğitimi

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi'nde, belediye personeline ilkyardım eğitimi verildi.

Kurum hekimi tarafından sinevizyon eşliğinde sunulan eğitimde, kazalarda hayati önem taşıyan ilkyardım konularında bilgi verilirken, nefes kontrolü, kalp atışı ve diğer hayati fonksiyonların nasıl sağlanacağı gösterildi.

Kanama, kırık-çıkık, zehirlenmeler, koma, bayılma, yaralanma, hasta ve yaralı taşıma gibi pek çok kritik durumda uygulanması gereken ilk yardım teknikleri konusunda da ayrıntılı bilgiler veren Doktor Uğurcan Üstündağ, kitaplarda anlatılan birçok yöntemin yetersiz olduğunu, ilkyardıma ihtiyaç duyan kişiye doğru müdahale yapmaktan çekinilmemesi gerektiğini vurguladı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için kurum içi eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizerek, personele yönelik eğitimlere devam edeceklerini söyledi.

Zamanında basit ve etkili bir ilk yardımla hastanın ya da yaralının hayatının kurtarılabileceğine dikkat çeken Tuna, "Yaşam boyunca insan, ilkyardımı gerektiren durumlarla her zaman karşılaşabilir. Bu nedenle, personelin böyle hassas bir konuda eğitim almasını önemsedik. Bu kursta eğitim veren doktorumuza teşekkür ediyorum. Öğrenmenin sonu yoktur. İnsanoğlu doğumundan ölümüne kadar öğrenir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 17:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?