4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Belediye personeline 'kanser' semineri

BELEDİYE PERSONELİNE 'MEME KANSERİ' SEMİNERİ

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından, Toroslar Belediyesi'nde çalışan bayan personele yönelik meme kanseri konusunda seminer verildi.

Toroslar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda kadınlara meme kanseriyle ilgili bilgiler veren KETEM doktoru Emine Kafes, erken teşhisin meme kanserini yenmede büyük önemi olduğunu vurguladı. Kafes, kadınlara hastalığın belirtilerini slayt eşliğinde anlattı. Her kadının 20 yaşından itibaren yılda bir kez meme muayenesi olmasını tavsiye eden Kafes, 50 yaşından itibaren de her kadının tarama mamografisi çektirmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan bilgilendirme sonrası soru ve cevap şeklinde devam eden seminer ile ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hizmet içi eğitimler kapsamında sağlıkla ilgili seminerlere büyük önem verdiklerini belirtti. Başkan Tuna, bugüne kadar domuz gribi, kalp sağlığı ve psikoloji gibi birçok konuda personele yönelik sağlık eğitimi verdiklerini hatırlatarak, personelin verimliliğini arttırmak amacıyla düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

4 gün sürecek seminere, her gün belli sayıda personelin katılacağı ifade edildi.

BELEDİYE PERSONELİNE 'MEME KANSERİ' SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 16:45:05
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 21:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?