4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Belediye personeline 'kene' eğitimi

BELEDİYE PERSONELİNE 'KENE' EĞİTİMİ

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Kurum Doktoru Uğurcan Üstündağ, yaz aylarında özellikle yeşil alanlarda yapılan pikniklerde dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunarak, insanları 'konakçı' olarak gören kenelerin de kasık, diz kapağı arkası, koltuk altı ve bel bölgelerini tercih ettiğini söyledi.

Toroslar Belediyesi'nde hizmetiçi eğitim seminerleri devam ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan kene vakalarına karşı alınması gereken önlemlerin yanı sıra olası bir kene ısırmasında ne yapılması konusunda belediye çalışanlarına Kırım Kongo Hemorajik Ateşi (KKHA) hastalığı hakkında bilgi verildi. Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim etkinliğine kurum doktoru Uğurcan Üstündağ da konuşmacı olarak katıldı. Sinevizyon eşliğinde sunum yapan Üstündağ, KKHA hastağının belirtileri ve genel seyri hakkında açıklamalarda bulunarak, hastalığın bulaşıcı olmasının yanında risk grubunun en çok havyacılık ve tarım amaçlı çalışanlar olduğunun altını çizdi.

Özellikle yaz aylarında yeşil alanlarda yapılan piknik ortamlarında dikkatli olunması uyarısında bulunan Üstündağ, “Keneler insanları konakçı olarak tercih ettikleri zaman muhakkak kan akışının yoğun olduğu kasık, diz kapağı arkası, koltuk altları ve bel bölgelerini tercih ediyor. Kene tarafından ısırılma veya keneyle temas sonucu virüsün alınmasının ardından hastalığın belirtileri genellikle 1 ile 3 gün arasında ortaya çıkar. Bu süre ise en fazla 9 gün olabilmektedir. Bu hastalığın tedavisi, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan insanlarımız için de devlet tarafından ücretsiz olarak karşılanmaktadır” dedi.

Hizmet içi eğitim seminerlerinin önemine dikkat çeken Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, belediye olarak gündemi yakından takip ederek, kendilerini sürekli geliştirerek yaşanan değişime ayak uydurmaya çalıştıklarını anlattı. Hamit Tuna, hizmet çi eğitimler kapsamında sağlıkla ilgili seminerleri önemsediklerini belirterek, bu tür etkinliklerin belli periyotlarda hizmet içi eğitim seminerlerine devam edileceğini söyledi.

BELEDİYE PERSONELİNE 'KENE' EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 15:41:01
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 15:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?