5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Belediye personeline yangın eğitimi

BELEDİYE PERSONELİNE YANGIN EĞİTİMİ

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından, belediye personeline yangın ve yangına müdahale eğitimi verildi. Personel, verilen eğitimle yangın söndürme cihazlarının kullanılması konusunda bilgi sahibi oldu.

Toroslar Belediyesi'nin, iş güvenliği ve işçi sağlığı konusundaki eğitimleri sürüyor. Bu çerçevede belediye personeline yönelik yangına müdahale konusunda eğitim verildi. Toroslar Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından organize edilen eğitim, Teknik Birimler Müdürlüğü'nde yapıldı. Eğitimde, personele yangın çeşitleri ve alınacak önlemler hakkında bilgiler verilirken, olası bir yangında, yangın söndürme cihazlarının nasıl kullanılacağı ve söndürme teknikleri de uygulamalı olarak anlatıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hizmet içi eğitim seminerlerinin, hizmet kalitesini arttırma noktasında çok önemli olduğunu söyledi. Değişen ve gelişen hizmet anlayışı konusunda bilgi kazanmak ve bu süreçte etkili ve verimli olabilmek, gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazanmak için eğitim seminerlerine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Tuna, "Belediyemizde, personele gerekli yeterlilikleri kazandırmak için yapılan hizmet içi eğitim, bizim açımızdan çok önemlidir. Toroslar Belediyesi olarak, düzenliğimiz bu tür eğitimlerimize devam edeceğiz” dedi.

Özellikle yangın söndürme cihazlarının kullanılmasının öğrenilmesi gerektiğini belirten Tuna, personelin eğitim sayesinde kendi hayatlarını, hatta başka hayatları kurtarabileceklerini ifade ederek, öğrenilecek olan bilgilerin insanların bütün hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı bilgiler olduğunu kaydetti.

Eğitimle ilgili bilgi veren Toroslar Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Nihat Aşçı ise, sivil savunmanın önemine değinerek, “Sivil Savunma Teşkilatı, her türlü yangın ve büyük bir felaket esnasında can ve mal kaybının en aza indirgemek amacıyla kurulmuş bir teşkilattır. Sivil savunma uzmanlığı olarak, zaman zaman yapılan tatbikat ve eğitimlerle personelimizi olası bir felakete karşı hazır hale getirmek, can ve mal kaybını önlemek amacıyla farklı konularda hizmet içi eğitim seminerleri düzenliyoruz. Son olarak personele, yangınlara karşı bilinçlendirme ve korunabilme, olası yangınların önlenmesi, yangın anında doğru davranış biçimlerinin kazandırılması gibi konularda eğitim verdik. Eğitimlere katılan personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 14:13:03
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 14:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?