2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Belediye Ramazan'a hazırlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'Ramazan Ayı'na yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Kentin 5 ayrı noktasına kurulacak olan iftar çadırlarında da günlük ortalama 3 bin 500 kişiye iftar yemeği verileceği bildirildi.

Çalışmalarla ilgili olarak bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, her yıl düzenli bir şekilde kurulan iftar çadırlarının bu yıl, 1-29 Eylül 2008 tarihleri arasında Metropol Miting Alanı ile birlikte Akbelen, Çağdaşkent, Siteler ve Kurdali Mahalleleri'nde kurulacağının bilgisini verdi.

Ramazan Ayı boyunca tüm iftar çadırlarında günlük ortalama 3 bin 500 kişiye yemek çıkartılacağını da sözlerine ekleyen Özcan, bir aylık zaman diliminde de yaklaşık 100 bin kişiye iftar yemeği vermeyi planladıklarını söyledi.

Özcan, Büyükşehir Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerinin yanında toplumsal ve sosyal faaliyetlere de önem verdiklerini belirterek, kurulan iftar çadırlarıyla birlikte ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara iftarlarını açma fırsatı sunulacağını kaydetti.

Ramazan Ayı'nda iftar çadırlarının yanı sıra gıda dağıtımının da büyük bir hızla arttırılarak sürdürüleceğini dile getiren Özcan, Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikası'nın da üretim kapasitesinin attırılacağını, üretilen ekmeğe ek olarak Ramazan Ayı'nda pide üretimi gerçekleştireceğinin bilgisini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 16:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?