5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Belediye stratejisini belirliyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, toplumun tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir strateji arayışı içinde olduklarını ve bu noktada da herkese eşit mesafede yaklaştıklarını söyledi.

Akdeniz Belediyesi'nde önümüzdeki 5 yılda yapılması planlanan çalışmalar, 'Stratejik Plan Toplantısı'nda ele alındı. Fazıl Türk başkanlığında bir araya gelen tüm birim amirleri, gelecek döneme ilişkin görüş ve önerilerini sıraladı. Katılımcı ve demokratik bir yönetimi benimsediklerini kaydeden Türk, bu noktada da kendilerine sunulan proje ve önerileri dikkate aldıklarını vurguladı.

Mevcut 'Stratejik Planı'nın yeniden düzenlenerek, yeni projelerle zenginleştirilmesini isteyen Türk, ayrım yapmadıklarını ve toplumun tüm kesimlerine de aynı mesafede olduklarının altını çizdi.

Türk, 'Belediyeler Kanunu'nda yapılan değişikliklerle birlikte Akdeniz Belediyesi'nin de sınırlarının genişlediğini hatırlatarak, "Son yapılan seçimlerin ardından 9 belde belediyesi daha bize bağlandı. Bu nedenle de hayata geçirecekleri projeleri çağdaş Avrupa ülkelerinde yaşanan gelişmelerin ışığında, toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlayacağız. Bunu yaparken de gerekirse tek tek insanlarımızla görüşüp, onların bu konudaki düşüncelerini alacağız. Herkese eşit hizmet şiarıyla hareket edeceğiz" dedi.

Yapacakları çalışmalar kapsamında öncelikli olarak Akdeniz Kent Konseyi'ni kuracaklarını anlatan Fazıl Türk, bunun yanında ilçeye bir spor salonuyla birlikte 2 de yüzme havuzu kazandırmak istediklerini dile getirdi. Türk, rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında kenti geleceğe taşıyacak sosyal ve kültürel faaliyetlere de destek vereceklerini ifade ederek, bu noktada da her mahalleye 'Kültür Evi' yapacakları bilgisini verdi. Geleceğin güvencesi olan çocuklar için de çeşitli projeler hazırlayacaklarını belirten Türk, spor kompleksleri konusunda önemli açılımlar ortaya koyacaklarını söyledi.

Türk, "Kadınlarımız içinde kadın dayanışma evlerinin yanı sıra el becerilerini geliştirmek için var olan atölyeleri daha da geliştirerek istihdama yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İş eğitimi ve girişimcilik konusunda kadınlara öncülük etmiş bir belediye olmalıyız. Genel Stratejik planla; tarımı, sanayiyi ve yatırımcıyı teşvik eden, destekleyen bir belediye olmak istiyoruz. Akdeniz'i daha modern, yaşanılır bir hale getirecek; kentsel yenilenme, kongre merkezi, yeni sportif alanların yapımı, tarımsal alanların ıslahı gibi ilçemizin ihtiyacı olan hizmet projelerini ve istihdama yönelik projeleri gerçekleştireceğiz. Bu şehir hepimizin. Herkes elinizden gelen gayreti göstermeli" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 18:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?