2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Belediye yatırımları altyapıya gitti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, belediye yatırımlarını altyapıya yatırdıklarını ifade ederek, "Bu durumun bize seçim kaybettireceğini söylediler. Ama biz işin doğrusu neyse onu yaptık" dedi.

Özcan, yaptığı açıklamada, bir süre önce başlatılan 'Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona doğru yaklaştıklarına ve 2009 yılı Şubat ayında da tamamlanacağını belirterek, Karaduvar'da 270 dönümlük bir alanda çalışmaları süren tesisle ilgili olarak Avrupa Yatırım Bankası'ndan 60 milyon Euro'luk kredi alındığını hatırlattı. Özcan, 'Doğu Arıtma Tesisi' adını verdikleri projenin; 1 milyon 200 binlik bir nüfusa hitap ettiğini, projeye aynı zamanda da Mersin'in merkez ilçesi Mezitli ile birlikte Kuyuluk ve Davultepe beldelerini de dahil edeceklerini söyledi.

Mezitli Belediyesi tarafından İller Bankası'na yaptırılan ve 'ilkel arıtma' adı verilen tesisin, biyolojik ve kimyasal arıtmaya çevirmek istediklerini, bu noktada da tesisin bulunduğu alanda 50 dönümlük bir araziyi istimlak etmeye çalıştıklarını kaydeden Özcan, 'Atıksu Arıtma Tesisi'nin geç kalınmış bir proje olmasına rağmen, Mersin'de denizi temizleyeceğini ve kente de artı değer kazandıracağını savundu.
10 yıldan bu yana Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini icra ettiğine dikkat çeken Özcan, göreve ilk geldiğinde kentin altyapısının olmadığını ve Mersin'i; 'bağırsakları olmayan bir insana' benzeterek vakit kaybetmeden çalışmalara başladıklarını ifade etti. Özcan, dağ ve denizin birbirine yakın olması nedeniyle, şiddetli yağışlarla birlikte kentin sular altında kaldığını, bu sorunun çözümü noktasında da geçmiş yönetimlerin kısıtlı imkanlarla 30 santimetrelik büzlerle yağmur suyunu denize taşımaya çalıştığını, ancak kentin hızlı bir büyüme göstermesiyle birlikte bu durumun sorunu çözümsüz bıraktığını kaydetti.

Özcan, 40 yıl önceki kent nüfusunun 60 bin civarında olduğunu, ancak bugün gelinen noktada da sadece kent merkezi nüfusunun 850 bine ulaştığına işaret ederek, Mersin'in birden bire büyüdüğünü ve mevcut ödeneklerin de yetersiz kaldığını, bununla birlikte işsizliğin de yüzde 25 seviyesine ulaştığını söyledi.

"Bunların altından kalmak kolay değil" diyen Macit Özcan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Peki belediye olarak biz ne yaptık? Tüm imkanlarımızı altyapı için seferber ettik. Bu durumun bize seçim kaybettireceğini söylediler ama biz işin doğrusu neyse onu yaptık. Ben inşaat sektöründe yetişmiş bir insanım ve işin doğrusu da buydu ve biz de onu yaptık. Bugüne kadar 100 kilometrelik altyapı çalışmasını tamamladık. 'Yağmur yağdığı zaman sele maruz kalır mıyız?' endişesini insanların kafasından silip attık. İçinden bir arabanın geçebileceği büyüklükte dev menfezleri yer altına döşedik. Çalışmalarımız henüz bitmedi ve daha yapacak çok işimiz var."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 14:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?