4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Belediyeden cemevinde temizlik

BELEDİYEDEN CEMEVİNDE TEMİZLİK

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçede yer alan cami ve kiliselerin ardından bu kez de cemevinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Akdeniz'de insanların ibadetlerini sağlıklı ve temiz bir ortamda yerine getirebilmeleri amacıyla kutsal mekanlara yönelik olarak başlatılan 'Temizlik ve Bakım Kampanyası' devam ediyor. Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafında yürütülen kampanya kapsamında son olarak cemevi olarak bilinen, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Binası'nda temizlik çalışmasında bulundu. Bina çevresindeki çöpleri toplayarak, çevre düzenlemesi yapan ekipler ayrıca bina içinde yer alan mutfak, kütüphane, cenaze yeri gibi kullanım alanlarını hijyenik malzemelerle yıkayarak temizledi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin'in bir dinler, diller ve kültürler mozaiği olduğunu, bu noktada tüm dünyanın kentteki kardeşliği örnek alması gerektiğini vurguladı. Kentte yaşayan insanların her şeyin en güzeline layık olduğunun altını çizen Türk, bu noktada belediye olarak gereken çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Çağdaş hizmet anlayışıyla her kesimden insana eşit mesafede yaklaştıklarını ve ayrım yapmadıklarını ifade eden Türk, bu kapsamda cami, kilise, cemevi veya havra gibi kutsal mekanlara yönelik olarak bir süre önce başlatmış oldukları temizlik ve bakım çalışmasının devam edeceğini açıkladı.

İbadethanelerin halkın ortak değeri olduğunu ifade eden Türk, bu konuda kendilerine iletilen talep ve istekleri de en kısa sürede yerine getirme gayreti içinde olduklarının altını çizdi. Mersin'in bir kardeşlik kenti olduğunu ve bunu gündelik yaşamın pratiğinde görebilmenin de kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Türk, “Mersin'de farklı dil, din, kültür ve mezhepteki insanlarımız yüz yıllardır barış ve kardeşlik duyguları içinde birlikte yaşıyor. Bu ortak kaderi sadece günlük yaşamda değil, mezarlıklarımızda dahi görebilmemiz mümkündür. Zira kent mezarlığımızın bir yanında Müslüman insanlarımız yatarken, diğer yanda ise farklı dinlerden insanlarımızın kabirleri bulunuyor. Bu birlikteliği tüm dünya ülkeleri örnek almalıdır” dedi.

'Temizlik ve Bakım Kampanyası' kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları olumlu karşıladıklarını belirten Alevi Kültür Derneği Mersin Şube Yöneticisi Hasan Kuş, bu tür etkinliklerin önümüzdeki dönemde de tekrarlanması talebinde bulundu.

BELEDİYEDEN CEMEVİNDE TEMİZLİK
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 15:28:01
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 23:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?