4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Belediyeden çiftçiye destek

ERDEMLİ BELEDİYESİ'NDEN ÇİFTÇİYE DESTEK

Erdemli Belediyesi'nin, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini kolaylaştırmak, onları bilgilendirmek ve ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti vermek amacıyla belediye bünyesinde ziraat mühendisi istihdam ettiği bildirildi.

Amaçlarının, çiftçilere yardımcı olarak ilçede doğru ve bilimsel tarım anlayışını geliştirmek olduğunu söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu uygulamanın seçim taahhütleri arasında yer aldığını hatırlattı. Uygulama ile birlikte ilk olarak muhtarlarla toplantı düzenleneceğini kaydeden Tollu, seraların ve bahçelerin yerleri tespit edilerek çalışmalara hızlı bir şekilde başlanacağını belirtti. Ziraat mühendislerinin, çiftçilere birebir ziyarette bulunarak bahçe ve sera konusunda bilgilendirme yapacağını dile getiren Tollu, bitkilerin beslenmesi, bitkileri koruma mücadelesi ve zirai mücadelenin bir arada yapılacağını söyledi.

Ayrıca çiftçileri bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini belirten Tollu, alanında uzman kişilerin çiftçilere bilinçli üretimin nasıl yapılacağı konusunda bilgiler vereceğini ifade etti. Yapılan çalışmanın amacının birim alana düşen masrafın en aza indirilip verimin artırılarak üreticinin kazancını sağlamak olduğunu vurgulayan Tollu, “Erdemli'de çiftçilikle uğraşan vatandaşımıza ücretsiz olarak teknik destek vereceğiz. Üreticilerimizin hiçbir zaman mağdur olmasını istemeyiz. Erdemli'de artık bilinçli tarım yapılması için gereken ne varsa yapacağız. Bunun için İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve diğer tarım derneklerimiz ile birlikte hareket edeceğiz. Tarım konusunda Erdemli'yi el birliği ile çağ atlatacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 15:57:03
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 17:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?