3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Belediyeden eğitim yardımı

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi, üniversitelerin lisans programlarını kazanan tüm öğrencilere 8 ay boyunca karşılıksız eğitim yardımı yapacak.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da üniversitelerin 4 yıllık bölümlerini kazanan 795 öğrenciye 8 ay boyunca karşılıksız eğitim yardımı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Amaçlarının ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak öğrencilere bir nebze katkı sağlamak olduğunu ifade eden Kocamaz, belediye olarak eğitime olanakları ölçüsünde katkı sunduklarını belirtti.

Kocamaz, "Geçmişte üniversitelerin 4 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilerimizden maddi durumu iyi olmayanlara eğitim yardımı veriyorduk. Bu yıl ise belediye meclisi olarak karar aldık. ÖSS'de 4 yıllık bölümleri kazanan ve ilk defa üniversite öğrencisi olacak öğrencilerimizin tamamına eğitim yardımı verme kararı aldık. 4 yıllık bölümleri kazandığına dair belgeyle belediyemize başvuran 795 öğrencimizin hepsine eğitim yardımı yapacağız. Katkımız 8 ay boyunca sürecektir" dedi.

Tarsus Belediyesi olarak yaklaşık 500 öğrenciye de üniversiteye hazırlık kursu verdiklerinin altını çizen Kocamaz, "Bu Türkiye'de bir ilktir ve hiçbir yerel yönetim halen buna cesaret edememiştir. Ayrıca, her yıl olduğu gibi bu yıl da Tarsus'un gurur tablosu içerisinde yer alan, ÖSS'de değişik dallarda ilk 500'e giren öğrencilerimize ödül verdik."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 16:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?