5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Belediyeden etli pilav-ayran ikramı

Cuma namazı çıkışı, etli pilav dağıtımı. Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen; 'Kutlu Doğum Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında Cuma namazından çıkan vatandaşlara etli pilav ve ayran dağıtıldı.

Akbelen Mahallesi'nde bulunan Hz. Hamza Camii'nde Toroslar İlçe Müftülüğü'nün de destek verdiği etkinliğe katılan Belediye Başkanı Hamit Tuna, namazdan çıkanlara pilav ve ayran ikramında bulundu.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuna, "Peygamber Efendimiz'in doğum gününü hatırlamak, onu anlamak ve hayatımıza yaşantısını tatbik etmek için böyle unutulmaz günlerde çeşitli sosyal etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu haftanın amacı, insanları huzur, sevgi ve hoşgörü ortamında buluşturmaktır. Bu amacın gerçekleşmesi de ancak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın tanınması ve tanıtılması, anlaşılıp anlatılması ile olur" dedi.

Dinin, aynı zamanda da toplumların ortak paydalarından biri olduğuna dikkat çeken Tuna, "Birlik ve beraberliğimizi sağlayacak olan ortak unsurlardan biri de şüphesiz ki İslam dinidir. 'Kutsal Doğum Haftası' kutlamaları kapsamında önceki yıllarda olduğu gibi önümüzdeki dönemde de çeşitli etkinlikler düzenleyerek devlet-vatandaş yakınlaşmasına güzel bir örnek sergileyeceğiz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 18:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?