8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Belediyeden kırtasiye yardımı

Mersin'de, alt birim Akdeniz Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi 8 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapılacağı bildirildi.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamada, içerisinde defter, kalem, silgi, kalemtıraş ve defter kabı bulunan kırtasiye paketlerinin dağıtımı Çilek Mahallesi'nde bulunan Güney İlköğretim Okulu'nda başladı.
"Kırtasiye yardımı ile binlerce çocuğumuzun eğitimine katkı sunmaya çalışıyoruz" diyen Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, 8 bin paket kırtasiye malzemesi dağıtarak, öğrencilere ve velilere verdikleri eğitim mücadelesinde yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştıklarını söyledi.

Akdeniz Belediyesi olarak okullara destek çalışmalarını her yıl ve bir program içinde devam ettirdiklerini belirten Yücesoy, "Belediyelerin görevi sadece kaldırım, asfalt yapmak değildir. Sosyal belediyecilik, doğrudan insana ulaşan bir hizmet anlayışını yansıtmayı gerektirir. Bu yıl okulların tatil olduğu süre içerisinde beldemizde bulunan okulların ihtiyacı doğrultusunda iç-dış cephe boyalarından çevre düzenlemesine, asfalt, bordür ve kilittaşı döşemesinden temizlik ve ilaçlamaya bütün eksikliklerini gidermeye çalıştık" dedi.

Çocukların verimli bir ortamda eğitim görmeleri ve sağlıklı bir gelecek nesil oluşabilmesi için bundan sonra da okullara yönelik desteğin süreceğini kaydeden Yücesoy, "Ücretsiz süt dağıtımı projemiz de bu yıl 4 bin öğrenciye ulaşmamızla devam edecek" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 16:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?