2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Belediyeden meslek edindirme kursları

Mersin'in alt birim Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, meslek edindirme kurslarıyla mesleksiz insanları meslek sahibi yapmayı amaçladıklarını söyledi. 

Tuna, Toroslar Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi'nin Çukurova Mahallesi Muhtarlık binasında ortaklaşa yürüttüğü 'Makine-Nakış' kursuna katılan kursiyerleri ziyaret etti. 

Amaçlarının mesleksiz insanları meslek sahibi yapmak ve kurslarda eğitim gören bayanların ürettikleri ürünleri, oluşturdukları sergi merkezlerinde sergileyerek, ev ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Tuna, bölgede oluşturdukları 24 kurs merkezinden bu güne kadar 18 branşta 4 bin insanın eğitim aldığını kaydetti. 

Toroslar Belediyesi olarak herkese iş imkanı sağlama şanslarının olmadığını ifade eden Tuna, "Ama üreten bir insan pozisyonuna getirme şansımız var. Bunu da, değişik branşlarda açtığımız kurs merkezleri ve bu merkezlerde eğitim gören vatandaşlarımızın el emeği göz nuruyla yaptıkları ürünleri pazarlayabilecekleri, sergi merkezleri oluşturarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Şu anda bölgemizde 24 adet kurs merkezimiz bulunmaktadır. Karaisalı Mahallesi'nde inşaat çalışmaları devam eden kurs merkezimizi de tamamladıktan sonra, değişik branşlarda eğitim veren 25 adet meslek kursumuzu bölgemize kazandırmış olacağız" dedi. 

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 15:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?