4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Belediye'den 'sahte memur' uyarısı

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kendilerini belediye personeli olarak tanıtıp menfaat sağlamaya çalışan kişilere karşı vatandaşları uyardı.
 
Geçtiğimiz yıllarda bu tür olayların birkaç kez daha yaşandığını, ancak yapılan ihbarlar ve gösterilen duyarlılık sonucu sahte memurların yakalandığını ve üzücü hadiselerin son bulduğunu ifade eden Kocamaz, bazı kişilerin belediye personeli kılığında, bazı kişilerin de kendilerini herhangi bir kurumun temsilcisi olarak tanıtıp, çeşitli yalanlarla tespit için geldiklerini söyleyerek para istediğini ya da menfaat sağlamaya çalıştığını belirtti. Kocamaz, resmi kıyafetli zabıta memuru da olsa, sivil giyimli de olsa bu kişilerin vakit geçirilmeden polise ya da belediyeye bildirilmesini istedi. 

Belediyede herkesin resmi statüler içinde kendi işini kendi takip edebileceği bir ortam bulunduğunu da hatırlatan Kocamaz, hiçbir konuda aracıya gerek olmadığını, hatta okur yazar olmayanlara dahi belediye personelinin dilekçe yazma ve benzeri konularda yardımcı olduğunu kaydetti. Kocamaz, "Esnaf olsun, konutlarda olsun kapınıza gelen ve tanımadığınız kişilere önce, tanıtım ya da mesleki kimlik belgesi sorun. Aksi halde başınız ağrıyabilir. Sonra kimseyi sorumlu tutamazsınız. Bu tür olaylarla karşılaştığınızda 155 Polis İmdat, 153 Zabıta veya 613 36 88 nolu telefonları arayarak yardım isteyin" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 12:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?