5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Belediyeler Birliği başkanını seçti

Silifke merkez ve belde belediyelerinin üyesi bulunduğu Taşeli Belediyeler Birliği ilk toplantısında birlik başkanı seçimlerini yaptı. Yapılan gizli oylama sonunda 23 üyenin tamamının oyunu alan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Taşeli Belediyeler Birliği Başkanı seçildi.

Silifke, Atayurt, Atakent, Arkum, Akdere, Taşucu ve Uzuncaburç Belediye Başkanlarının da katıldığı toplantıda Meclis birinci başkan vekilliği seçimleri yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde meclis birinci başkanvekilliğine Uzuncaburç Belediye Başkanı Muzaffer Memili seçilirken, ikinci meclis başkanvekilliğine Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner seçildi.

Meclis katipliklerine ise Selahattin Uysal ve Fatih erdem seçildiler. Birlik encümen üyeliklerine ise Silifke Belediye Meclis Üyesi Teslime Bozkaya, Uzuncaburç Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Tezcan, Arkum Belediye Meclis Üyesi Aydın Yüksel ve Atakent Belediye Meclis Üyesi Mehmet Serin seçildiler.Seçimlerin ardından Taşeli Belediyeler Birliği tarafından hizmete açılan Katı Atık Depolama Alanına bırakılacak ton başına çöp bedelinin belirlenmesi konusu görüşülerek karara bağlandı.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Silifke Belediye Başkanı ve Taşeli Belediyeler Birliği Başkanı Bayram Ali Öngel, "Taşeli Belediyeler Birliği olarak Silifke'ye ve bölgemize çok güzel hizmetler yapıyoruz. Bunun en güzel örneğini geçtiğimiz aylarda törenle hizmete açtığımız çöp depolama tesisidir. Silifke merkez ve belde belediyeleri olarak hedefimiz birlik çatısı altında da halkımıza ve bölgemize daha faydalı ve kalıcı hizmetler üretmektir. Bu konuda belde belediye başkanlarımızın önerilerini ve hazırlayacakları projelerini önümüzdeki meclis toplantılarında ele alarak değerlendirmeyi düşünüyoruz. Silifke'miz ve beldelerimizin hemen hepsi de turizme dayalıdır. Birlik olarak turizm alanında hazırlanan projelerin hayata geçmesi için gayret göstermeliyiz. Birde birlik olarak Silifke ve belde belediyelerimizde görev yapan personelimizin eğitilmesi ve iş güvenliği konularında bilgilendirilmeleri konusunda bir çalışma başlatmalıyız. Bu konuda da hazırlanan projeleri ve çalışmaları önümüzdeki ay içerisinde yapılacak meclis toplantımızda ele alalım" dedi.

Toplantı sonunda birliğe bağlı belediye başkanları ve meclis üyeleri Çamdüzü mevkiinde hizmete açılan çöp depolama tesisine giderek burada incelemelerde bulundular.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?