3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Belediyeler Birliği Tarsus'ta toplandı

Türkiye Belediyeler Birliği Kasım ayı Encümen toplantısını Mersin'in Tarsus ilçesinde yaptı.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın ev sahipliğindeki toplantıya Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Konya Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ve Adıyaman Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye Belediyeler Birliği'ne 3 bin 225 belediyenin üye olduğunu belirtti.

Durak, "Bugün burada Türkiye Belediyeler Birliği'nin aylık encümen toplantısını Tarsus'ta yapıyoruz. Nedeni de aldığımız bir karar doğrultusunda encümen azalarının kentlerinde dönerli bir sistem uyguluyoruz. Toplantılarımızı her ay değişik bir şehrimizde yapıyoruz, hem Türkiye'nin hem de o bölgenin sorunlarını istişare ediyoruz. Artı ve eksilerimizi yerinde görerek iletişimi artırmak istiyoruz. Tarsus, Güneydoğu Anadolu'nun en turistik merkezlerinden birisidir. Görmeye değer bir şehirdir. Buraya gelenlerin turizmi ve Anadolu'yu tanıması açısında bir yarar sağlayacağı muhakkaktır. Buraya gelen arkadaşlarımızla olağan toplantımızın maddelerini inceleyeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Aytaç Durak, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni olarak Tarsus'ta bulunmalarının anısına Tarsus halkı adına plaket sunarken, Başkan Kocamaz ise Tarsus sikkelerinden hazırlanmış olan aslanın geyiğe pençe attığını gösteren antik çağlardaki sikkelerden birini hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 14:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?