4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Belediyeler vergi sıkıntısında

BELEDİYELERİN VERGİ SIKINTISI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kentte yatırım yapan firmalara gerekli her türlü hizmeti vermelerine karşın, söz konusu işletmelerin vergilerini Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde ödediğini vurguladı. Özcan, bu durumun Mersin'e yapılan bir haksızlık olduğunu ve mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, beraberindeki heyetle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile makamında bir araya geldi. Burada konuşan Murat Yalçıntaş, "Odalar ve iş dünyası ile olan iyi diyaloglarınız içinde ayrıca tebrik ederim. Mersin'de yerel yönetim ile iş dünyası arasındaki ikili ilişkilerin sıcak olması, bizleri de memnun etmektedir" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Macit Özcan ise, kentin başta atıksu arıtma sorunu olmak üzere çöp sorununa çözüm üretilmesi adına oldukça önemli adımlar atıldığını ifade ederek, hayata geçirilen 'Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi' ile ÇİMSA'nın kuzeyinde yer alan 'Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi' hakkında da konuklarına kısa bilgiler verdi.

'Hafif Raylı Sistem Projesi'nin, Mersin açısından aciliyet taşıyan yatırımlardan biri olmasına karşın, bu konuda hükümetin gereken onayı vermediğini iddia eden Özcan, "Altyapı, içme suyu borularının değişimi gibi çalışmalarımız devam ediyor. Bunların yanı sıra önümüzdeki dönem içerisinde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projeler arasında denizpark ve yeni bir otogar gibi çalışmalarımız bulunuyor" diye konuştu.

Mersin'de ticaret yapan firmaların Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde vergi ödediğinden de yakınan Özcan, "Bu firmaların her türlü hizmetini biz yapıyoruz ancak, vergileri büyük şehirler alıyor. Bu haksızlığın ortadan kalkması gerekir" dedi.

BELEDİYELERİN VERGİ SIKINTISI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 17:27:00
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 18:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mersin sevdası IP: 85.110.153.xxx Tarih : 7.07.2010 11:24:31

beter olsun bu buyuksehir verdigi hic bir hizmet adam akilli degil otobus hizmetinden yararlanmak istiyoruz bilet bulamıyoruz:D