4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Belediyelerin 'vergi' sıkıntısı

BELEDİYELERİN 'VERGİ' SIKINTISI

Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) Başkanı Macit Özcan, büyük şirket ve holdinglerin vergi ödemelerini şirket merkezinin bulunduğu sanayi illerinde verdiğini ifade ederek, bunun hizmeti veren belediyeleri olumsuz etkilediğini söyledi.

ÇBB, 2010 yılının son toplantısını İskenderun'da gerçekleştirdi. İskenderun Belediyesi'nin ev sahipliğinde Belediye Hizmet Binası'nda yapılan toplantıyı ise Birlik Başkanı ve aynı zamanda da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan yönetti. Burada konuşan Özcan, ÇBB'nin kuruluş amacının; üye belediyelerin sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında aktif bir misyon üstlenmesinin yanında üyeler arasında fikir alış-verişinde bulunulması ve bölgenin daha da canlandırılması olduğunu anlattı. Bu nedenle

de toplantıları farklı kent ve bölgelerde yaptıklarını kaydeden Özcan, belediyelerin karşı karşıya kaldığı sorunlarla ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Belediyelerin en büyük gelir kaleminin; Maliye Bakanlığı'nca gönderilen vergi payı olduğuna dikkat çeken Özcan, "Özellikle büyük şirketler ve holdingler vergi ödemelerini, şirket merkezlerinin bulunduğu sanayi illerinde veriyor ve bu durum hizmeti veren belediyelere olumsuz etkiliyor" dedi. Söz konusu şirketlerin ihtiyaç duyduğu altyapı, kanalizasyon, asfalt gibi hizmetleri belediyelerin eksiksiz olarak sunduğunu vurgulayan Özcan, buna rağmen büyük şirketlerin vergi kayıtlarının İstanbul, Bursa ve

Kocaeli gibi sanayisi gelişmiş kentlerde bulunduğu için vergilerini de yine bu kentlerde ödediğine dikkat çekti.

Macit Özcan, "Yani hizmeti biz veriyoruz vergi payını başka belediyeler alıyor. Bu haksızlığın önlenmesi ve yeniden düzenlenmesi lazım" ifadesini kullandı. ÇBB olarak kendilerine üye belediyelerin, değişen mevzuat ve yasalar konusunda bilgilendirilmesi amacıyla toplantı ve seminerlerin de devam ettiğini dile getiren Özcan, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Bu tür bilgilendirme toplantıları önümüzdeki süreçte de devam edecek ve birlik üyesi tüm belediyeler bu imkandan yararlanacaktır" dedi.

- Toplantının sonunda İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, ÇBB Başkanı Macit Özcan'a bir plaket takdim etti.

BELEDİYELERİN 'VERGİ' SIKINTISI
BELEDİYELERİN 'VERGİ' SIKINTISI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2010 Cumartesi 13:25:01
Güncelleme :25 Aralık 2010 Cumartesi 13:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?