4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Belediyenin gelirleri haczedilmeyecek

BELEDİYENİN GELİRLERİ HACZEDİLMEYECEK

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Meclisi'nde son yapılan toplantıda, belediyenin gelirleriyle menkul, gayrimenkul ve banka hesaplarıyla birlikte posta çeki hesaplarındaki paranın haczedilmemesi kararı alındı.

Toroslar Belediye Meclisi, 'Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı, Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndaki oturum öncesinde son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardı ardına gelen şehit haberleri nedeniyle üzücü günler yaşadıklarını kaydeden Tuna, şehitlere Allah'tan rahmet dilerken, acılı aileleri ve yakınlarına da başsağlığı dileğini iletti. Konuşmaların ardından toplantı, bir önceki birleşime ait karar özetinin okunup oylanmasıyla devam etti.

Toroslar Belediyesi'nin 2009 mali yılı bütçe kesin hesabıyla 5747 sayılı kanunla tüzel kişiliği sona ererek belediyeye bağlanan; Arpaçsakarlar, Yalınayak ve Dorukkent belediyelerinin 2009 mali yılı bütçe kesin hesabının ele alındığı toplantıda ayrıca Belediye Kanunu'nun 9. maddesi gereğince, Toroslar Belediyesi sınırları içerisindeki mahalle muhtarlıklarına bilgisayar alımı, yine aynı kanunun 14/b maddesine göre de okullara, öğrencilere ve amatör spor kulüplerine gerekli desteğin sağlanmasına yönelik teklifler ele alınarak, oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Belediye Kanunu'nun 15. maddesinin son fıkrası ve 2004 sayılı İcra İflas Yasası'nın 82. maddesinin 1. fıkrası uyarınca; Toroslar Belediyesi'nin gelirleri ile menkul, gayrimenkulleri ve banka hesapları ile posta çeki hesaplarındaki paraların haczedilememesine ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle kabul edilirken, 5 Nisan 2010 tarih 58 ve 59 sayılı belediye meclis kararında yapılacak düzeltme ile ilgili teklifler de görüşüldü. Yapılan görüşmelerin ardından Toroslar Belediye Meclisi'nin bir sonraki birleşimininse 1 Haziran Salı günü olması kararlaştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 17:11:00
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 18:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?