5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Belediyenin kursları sürüyor

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından yaz dönemi kapsamında organize edilen basketbol ve voleybol kurslarının yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla sürdürüldüğü bildirildi.

Alsancak Mahallesi'nde açılan kursları ziyaret eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, spora ve sporcuya verdikleri önemi ifade ederek, özellikle yaz aylarında futbol, basketbol, folklor, atletizm, tiyatro gibi dallarda açılan yaz okullarıyla birlikte aynı zamanda gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Tuna, “Düzenlemiş olduğumuz kurslarla birlikte çocuklarımızı kötü alışkanlıkların değil, sporun müptelası haline getirmek istiyoruz. Geleceğine umutlu bakan bir toplum olabilmek için çocuklarımızı herhangi bir spor branşına yönlendirmemiz gerekiyor. İddiamız, beyni bilgi birikimi ile dolu, sporcu kimlikleri ile öne çıkmış nesiller yetiştirebilmek” dedi.

Bugün gelinen noktada tesisleşme konusunda Mersin'de çok iyi noktada olduklarına dikkat çeken Tuna, ilçeye kazandırılan futbol, basketbol ve voleybol sahalarının yanında tenis kortlarıyla birlikte önemli bir aşama kaydettiklerini, önümüzdeki 5 yıllık süreçte de ortaya koyacakları çalışmalarla birlikte Mersin'de en fazla spor yapılan bölgenin Toroslar olmasını sağlayacaklarını anlattı.

Alsancak Spor Kulübü ile Alsancak Mahalle Muhtarlığı tarafından yürütülen, Toroslar Belediyesi'nce de desteklenen basketbol ve voleybol kurslarına; kimsesiz ve madde bağımlısı çocukların yanı sıra 1996 ile 2000 doğumlu çocukların katıldığı bildirildi. Bugüne kadar 200 öğrencinin kayıt yaptırdığı kursların da, haftanın 5 günü Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'nda gönüllü eğitimciler tarafından ücretsiz olarak verildiği belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 16:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?