2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Belediyenin 'Sünnet Şöleni' başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği sünnet şöleni, Macit Özcan Spor Tesisleri'nde başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği şölende sünnet olacak çocuklar şehir turu attı. Ailelerin de katıldığı gezi sonrası sünnet şöleni ile ilgili bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bu yıl gerçekleştirdikleri sünnet şöleninde 2 bin 500 çocuğu sünnet ettireceklerini söyledi.

Özcan, özellikle dar gelirli ailelerin ekonomilerine katkı olması maksadıyla gerçekleştirdikleri sünnet şöleninde, sünnet edilecek çocukların tüm kıyafetlerini de temin ettiklerini ve aileleriyle birlikte bu mutlu günlerine ortak olmayı istediklerini ifade ettti.

Toplumsal dayanışmayı ön planda tutan sosyal projelere ağırlık verdiklerini belirten Özcan, "Sünnet şöleninin yanı sıra ilkokul çağındaki öğrencilere kırtasiye yardımı, 3 bin 500 üniversite öğrencisine de karşılıksız burs veriyoruz" dedi.

Her ay 30 bin dar gelirli aileye düzenli olarak gıda yardımında bulunduklarını kaydeden Özcan, şöyle konuştu; "Mersinlilerin ekmeği ucuza tüketebilmeleri için önümüzdeki günlerde ekmek fabrikasını tekrar hayata geçireceğiz. Ulaşımın daha da rahatlaması için 20'ye yakın yeni otobüs temmuz ayının ortalarında hizmete girecek."

Sünnet şölenine katılan tüm ailelere Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman, her konuda yanlarında olacaklarını söyleyen Özcan, ilk gün sünnet olan 10 çocuğu teselli etti. Bu çocukların kirveliğini de yapan Başkan Özcan, sünnet sonrası çocuklara hediyeler verdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 18:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?