3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Belediyeye sertifikalı otobüs şoförleri

Mersin'in Tarsus ilçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından belediye otobüsü şoförlerine verilen eğitim sona erdi. 80 belediye otobüsü şoförü törenle sertifikalarını aldı.


Yeni Belediye Tesisleri Yeşil Salon'da yapılan ödül törenine, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Trafik Şube Müdürü Muammer Çalışkan ve otobüs şoförleri katıldı. Toplam 40 saatlik kurs sonunda sertifikayı almayı hak eden 80 şoföre hitap eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Sizler belediyenin aynası olacaksınız" dedi. Eğitimi başarıyla tamamlayan şoförleri tebrik eden Başkan Kocamaz, "Böyle bir eğitim aldığınız için öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Vatandaşın gözü, kulağı hep sizin üzerinizdedir.

Vatandaş sizi belediyedeki herhangi bir personel, hatta belediye başkanından da farklı görmez. Dolayısıyla devamlı halkın önünde olan insanlar olarak sizin ciddiyetsiz bir davranışta bulunmanız, halkı olumsuz şekilde etkiler. Siz kendinizi, belediyenin kendisi olarak düşüneceksiniz.

Sizin yapacağınız bir uygunsuz hareket, ister otobüsün içerisinde olsun, ister halkın içerisinde olsun, ister kılık kıyafet yönünde olsun, ister davranış yönünde olsun,vatandaş tarafından anında değerlendirilir. Bilimadamlarının yaptığı araştırmaya göre vatandaş, sizden gördüğü olumlu bir olayı en fazla 6 kişiye söylermiş ama sizde gördüğü olumsuz bir davranışı 18 kişiye anlatırmış. Yani tam 3 katı. Sizi az anlatsalar da olumlu hareket etmek zorunluluğunuz var.

Çünkü olumsuz hareketi daha fazla anlatacaklar. Kılık kıyafeti düzgün olmalı ve kesinlikle sakallı dolaşmamalısınız. Sizler devamlı halkın içindesiniz. Belediyenin aynası olacaksınız. Onun için hem trafik kurallarına uyacaksınız, hem de aracın bir emanet olduğunu bilerek, araca zarar vermeden, 300 bin insanın hakkı olduğunu düşünerek adım atmak mecburiyetindesiniz. Vatandaşa en kaliteli hizmeti vermek mecburiyetindeyiz" dedi.
Daha sonra Başkan Kocamaz, 80 şoföre sertifikalarını dağıttı

İha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 02:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?