2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Berdan Barajı'nda avlanmak yasak!

Mersin'in içme suyu ihtiyacını karşılayan Berdan Barajı'nda doğal dengeyi korumak ve baraj suyunun kirlenmesini önlemek amacıyla balık avlamak, suya girmek ve piknik yapmanın yasaklandığı bildirildi.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Ömer Gülay, yaptığı açıklamada, Berdan Barajı'nda avlanma yasağına karşı İl Jandarma Komutanlığı, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ortaklaşa çalışma yürüttüklerini belirterek, bu konuda tüm vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

İçmesuyu amaçlı kullanılan Berdan Barajı'nda, Çevre Bakanlığının 25687 Sayılı 'Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği' gereğince balık avlamak, piknik yapmak, suya girmek, suyu ve çevreyi kirletici maddeler bırakmanın yasak olduğunu hatırlatan Gülay, “Mersin'in içme ve kullanma suyunu karşılayan Berdan Barajı, insan sağlığı için önem arz etmekte olup sürekli denetim altında tutulmaktadır. Su havzaları koruma yönetmeliği gereğince Berdan Baraj gölüne girilmesi ve avlanma yapılması yasaklanmıştır. Kaçak avlanmalar sebebiyle hem barajdaki balık sayısı azalmakta hem de avlanma esnasında kirletici unsurlar meydana gelmektedir. Burada yaşayan balıklar, baraj dibinde bulunan yosunları yiyerek baraj suyunu dengede tutmaktadır. Bu suyu içtiğimizi unutmayalım ve kendi elimizle onu kirletmeyelim" dedi.

Gülay ayrıca, Berdan Barajı'nda avlanma yasağı sebebiyle gerek ağ atan, gerekse olta ile avlananlar hakkında mevcut kanunlar çerçevesinde Jandarma, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve MESKİ ekipleri tarafından ağır para cezaları da verileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 18:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?