30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Beşiz doğuran koyun şaşırttı

BEŞİZ DOĞURAN KOYUN SAHİBİNİ ŞAŞIRTTI

Mersin'in Erdemli ilçesinde 'Su' adlı koyun beşiz doğurdu.

Erdemli ilçesine bağlı Arpaçbahşiş beldesinde hobi olarak koyun yetiştiriciliği yapan Ziraat Mühendisi Mustafa Doğan'a ait 'Su' adlı koyun beşiz doğurdu.

Doğan, yaklaşık 1 yıldır hobi olarak koyun yetiştiriciliği yaptığını belirterek, "60 anaç toplam 77 koyunum vardı. Bunların içinde bereketi temsil eden 'Su' ismini verdiğimiz koyunumun yeri çok farklıydı. Biz onun ikiz yavrulayacağını bekliyorduk. Ancak o bizi şaşırttı. Yavrular geldikçe biz sevindik. Tam 5 tane yavrusu dünyaya geldi" dedi.

Doğumun veteriner kontrolünde gerçekleştiğini anlatan Doğan, "Koyunumuz Su geçen ilkbaharda ikiz yavruladı. Yeni gelen 5 yavruyla artık 82 koyunum var. Hayvancılığı hobi olarak yapıyordum. Şimdi bu işe daha bir sıkı sarılacağım" diye konuştu.

Veteriner hekim Mehmet Önem ise, "Sabah erken saatlerde bana haber verdiler. Geldiğimde hayvan doğum sancısı yaşıyordu. Daha sonra doğum başladı. 2 yavru aldık. Sonra bir daha olabilir düşüncesiyle doğuma devam ettik. Sonra 3, 4 ve 5'inci yavrular da geldi. Çok sevindik. Hepsi canlı, hareketli ve sağlıklı. Birkaç saat sonra ayağa kalkacaklar" dedi.

Bu doğumun pek sık rastlanan bir doğum olmadığını anlatan Önem, "Daha önce böyle bir doğuma rastlamadım. Ülke genelinde de pek sık rastlanan bir durum değildir. Bu doğum hayvancılığın gelişmesi açısından son derece önem arz etmektedir. Biz veterinerler açısından da sevindirici bir durumdur" şeklinde konuştu.

'Su' adlı anne koyun ve beşiz yavruları, doğumun ardından elektrikli soba ile ısıtılan özel hazırlanmış bir bölüme alındı. Yavrulara burada özel bakım uygulanmaya başlandı.

BEŞİZ DOĞURAN KOYUN SAHİBİNİ ŞAŞIRTTI
BEŞİZ DOĞURAN KOYUN SAHİBİNİ ŞAŞIRTTI
BEŞİZ DOĞURAN KOYUN SAHİBİNİ ŞAŞIRTTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2011 Salı 12:23:03
Güncelleme :22 Şubat 2011 Salı 12:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?