3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

BES'ten 'eşit ücret' eylemi

Mersin'de KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi kamu çalışanları, "Eşit işe eşit ücret" talebiyle eylem yaptı.

Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı önünde yapılan eylemde sendika üyeleri, hükümeti protesto eden sloganlar attı. BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, uluslar üstü sermayenin taleplerini hayata geçirmekte bir sakınca görmeyen AK Parti iktidarının, uyguladığı IMF, Dünya Bankası ve Dünya Ticaret Örgütü patentli yasalarla ülkenin ve halkın geleceğini tehdit etmeye devam ettiğini ileri sürdü.

Kamunun Yeniden Yapılandırılması adı altında kamu hizmetlerinin tasfiye edildiğini, tüm kamusal hizmetlerin ulaşılamaz hale getirildiğini savunan Kaya, "Yeniden yapılanma gerekçesiyle çalışanlar tasfiye edilmeye çalışılıyor, birbirine karşı rekabete zorlanıyor. Performans yönetimi, toplam kalite uygulamaları ve uzmanlık yöntemiyle iş barışı bozuluyor, aynı masada aynı işi yapan büro emekçileri, hayata geçirilen farklı ücretlendirmeler nedeniyle ayrıştırılıyor, birbirine düşman edilmeye çalışılıyor" dedi.

Büro iş kolunda bulunan 42 kurum ve kuruluşta çalışan personelin ücretleri arasında 2 kata varan farklılıklar olduğunu söyleyen Kaya, aynı kurumda çalışanların ücretlerinde dahi ciddi farklar oluşturulduğunu kaydetti. Kaya, personel yetersizliği ve çalışma sürelerinin fazla olması, iş yoğunluğu ve iş stresi nedeniyle son zamanlarda büro emekçilerinde psikolojik bunalımlar ve kalp krizlerinin arttığına da dikkat çekerek, hükümeti bu konuda duyarlı davranmaya ve gerekli önlemleri almaya çağırdı.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Yusuf Kaya, başta eşit işe eşit ücret olmak üzere çalışanların sorun ve taleplerini bir kez daha duyurmak ve hükümeti uyarmak için 6 Haziran 2008'de Ankara'da Maliye Bakanlığı önünde eylem yapacaklarını bildirerek, tüm emekçileri bu eyleme katılmaya çağırdı.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 17:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?