2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

BESYO adayları sınava hazırlanıyor

Mersin'de, Beden Eğitim Spor Meslek Yüksekokulları (BESYO) sınavına girecek olan adaylar, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Mersin Üniversitesi'nde 7-9 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapılacak olan BESYO sınavına, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) barajı aşan tüm öğrencilerin katılabileceği belirtilirken, sınavın, mekik, koordinasyon ve 30 metre koşusu olmak üzere toplam 3 aşamadan oluşacağı bildirildi.

Sınavda başarılı olan 20 bayan, 20 de erkek öğrenci Mersin Üniversitesi öğrencisi olmaya hak kazanacak. BESYO sınavına doğru geri sayım devam ederken, öğrenciler de hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor. Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda profesyonel antrenörler eşliğinde sınava hazırlanan öğrenciler, bir yandan sıcak havayla boğuşurken, diğer yandan da güç depolamaya çalışıyor.

Bu yıl yapılacak olan sınava 400'ün üzerinde öğrencinin katılmasını beklediklerini kaydeden antrenör Reşit Aslan, "Ancak sınava girecek öğrencilerin sadece yüzde 10'u üniversiteli olabilecek. Bu da gösteriyor ki, sınavda kıyasıya bir rekabet yaşanacak. Biz öğrencilerimizi sınava en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. İşleri hiç kolay değil, ama umutsuz da değiller. Herkes işin zorluğunun farkında ve en iyilerle yarışacağını da biliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 15:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?