2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Beyaz Eylem fiyaskoyla sonuçlandı

Mersin’de sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi başarısız oldu. Hastane önünde yapılan eyleme az sayıda katılım olurken, poliklinikler hastalara hizmet vermeyi sürdürdü.

Sabah saatlerinde başlayan sağlık çalışanlarının Mersin’deki 3. Beyaz Eylemi, destek verecekleri belirtilen bazı oda ve sendika üyelerinin katılmaması nedeniyle amacına ulaşmadı.

Hastanelerde iş bırakma eylemi yapacak olan sağlık çalışanlarının büyük bölümü çalışmayı tercih edince eylemde istenen başarı sağlanamadı.

Hükümeti bir kez daha uyarmak amacıyla gerçekleştirilen eylemin Mersin ayağına sadece Tabip Odası ve SES üyeleri katıldı.

Mersin’deki eylem çerçevesinde saat 10.30’dan itibaren Mersin Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, AK Parti önüne yürüme konusunda da birlik sağlayamadı.

Tabip Odası’na üye doktorların katılmadığı yürüyüşü yaklaşık 200 SES üyesi gerçekleştirdi. Hastane önünden saat 11.10 sıralarında yürüyüşe geçen SES üyeleri, AK Parti İl Başkanlığı önüne geldi.

Hastane bahçesinde ve yol boyunca slogan atan sağlık çalışanları, hükümeti, sağlık politikalarını ve IMF’yi protesto etti.

AK Parti İl Başkanlığı binası önünde basın açıklaması yapan SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, genel sağlık sigortası ve sosyal güvenlik yasa tasarılarını eleştirerek her iki uygulamayla anayasal birer hak olan sağlık ve sosyal güvenliğin paranın egemenliğine terk edileceğini söyledi.

Bozkurt, hükümeti yasaları geri çekmeye, Mersinliler’i de bu ve benzeri yasal düzenlemelere karşı çıkmaya çağırdı.

Basın açıklamasının ardından AK Parti İl Başkanlığı’na giden SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt’la sendika yöneticileri taleplerini içeren bir dosyayı AK Parti yöneticilerine teslim etti.

Bu arada Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Murtaza Büyükkınacı, hastane olarak eyleme destek vermediklerini ve polikliniklerin hastalara hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

Büyükkınacı, eyleme katılan sağlık çalışanları hakkında da yasanın ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 14:27:13
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 15:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?