3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Beyin Kullanma Kılavuzu'na büyük ilgi

Psikolog Ramazan Şimşek, hayta birçok problemin üstesinden gelmenin yanında hayattan zevk alınmasının beynin etkili kullanımına bağlı olduğunu vurguladı.

Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Uluslararası Mersin Festivali' kapsamında düzenlenen 'Beyni Kullanma Kılavuzu' konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki etkinliğe de yoğun ilgi gösterildi.

Sunumunu slayt eşliğinde gerçekleştiren Ramazan Şimşek, beyinin kontrolünde bulunan insan hafızasının ve dikkatinin, bazı ayrıntıları algılamadaki önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, dikkatin olayların algılanmasında ve çözümünde büyük bir rol oynadığının altını çizerek, hayatta birçok problemin üstesinden gelmenin yanında hayattın kendisinden zevk almanın yolunun da; beynin etkili kullanımı ile doğru orantılı olduğunu kaydetti.

Şimşek, beynin sol ve sağ kısmının farklı işlevleri olduğunu ve bu kısımlar doğru kullanıldığında büyük başarılara imza atılabileceğini de sözlerine ekledi.
Sunumunda verdiği bilgileri pratikte de sınayan Şimşek, sahneye dinleyicileri davet ederek konuyu uygulamayı olarak anlattı.

Ramazan Şimşek'e festivale katkı ve katılımlarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erol Ertan tarafından, üzerinde belediyenin ambleminin yer aldığı bir teşekkür plaketi takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?