3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Beypazarı, Tarsus'a örnek!

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde incelemelerde bulunan Tarsus Belediyesi meclis üyeleri, kente olumlu izlenimlerle döndü.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın başkanlığında düzenlenen inceleme gezisine; MHP, CHP ve AK Parti'li belediye meclis üyeleri katıldı.

Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından karşılanan Tarsus heyeti, ilk olarak Belediye Başkanlığı makamında fikir alış verişinde bulundu.

Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu işe başladıklarında hayal gibi görünen hizmetleri hayata geçirdiklerini ve bugün Türkiye'de Beypazarı'nın örnek gösterildiğini söyledi.

Beypazarı'nın sahip olduğu turizm potansiyelini değerlendirmeye ve ilçeyi tanıtmaya çalıştıklarını belirten Yavaş, ilçenin son yıllarda ziyaretçi akınına uğradığını söyledi. İlçenin kültür turizminde önemli yol kat ettiğine işaret eden Yavaş, "İyi bir tanıtım yapmamızla birlikte ilçemiz turistlerin gözde yerlerinden biri haline gelmiştir'' dedi.
Yavaş, Beypazarı'nın tarihi evleri, konakları ve yöresel yemeklerinin yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çektiğini anlattı.

Beypazarı Belediye Başkanı Yavaş, daha sonra Tarsus heyetine Beypazarı'nda yapılan hizmetleri yerinde gösterdi. Amaçlarının Beypazarı'nda yapılan hizmetleri belediye meclis üyelerine yerinde göstermek olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Beypazarı'nı gezen meclis üyelerinin izlenimlerini Tarsus'a yansıtmak için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Tarsus'un, tarihin her döneminde büyük yerleşim yeri olduğunu ifade eden Kocamaz, "Tarsus'un yaklaşık 10 bin yıllık bir geçmişi var. Türkiye'nin halen müstakil en büyük ilçesi. Nüfus bakımından 59 ilden daha büyük ve 24. yerleşim birimi. Tarihin derinliklerinden günümüze kadar birçok medeniyete ve dine ev sahipliği yapmış, başkent ya da sancak beyliği olmuş çok önemli bir cazibe merkezi, özelliğini her zaman korumuş ve yaklaşık bin kusür yıldır da Türk şehri. Anadolu'ya açılan Gülek Boğazı, şifa kaynağı Berdan Nehri, bakir sahilleri ve tarihi, turistik, doğa ve kültürel zenginlikler, Hristiyan, Musevi ve İslam aleminin önemli kişilerini bağrında bulundurmuş. Dünyada beklide ilk kanalizasyon sisteminin uygulandığı, yine ilk üniversitelerden birisinin kurulduğu, birçok filozof, bilim adamı ve ünlü kişilerin bizzat görev aldığı, Antonius ile Kleopatra'nın büyük aşklarına, Eshab-ı Kehflerin, Saint Paulusların, Daniyal Peygamberin, Halife Mem'unların, Lokman Hekimlerin, Bilali Habeşilerin, Mencik Babaların ve daha nicelerinin yaşadığı gizemli bir şehir. Ama maalesef Tarsus, turizmden istediği payı alamıyor. Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda Beypazarı'na Tarsus'tan müteşebbis heyet gönderdik. Şimdi de belediye meclis üyelerini, bu güzel ilçeye getirerek yerinde görmelerini sağlamak istedik. Bizim insanımızın bir kere yerinde görmesi lazım. Gözleri ile şahit olması lazım. Arkadaşlar burada gelişen olayı görüyorlar. Tarsus'un çok büyük potansiyeli var. Sahili, yaylası, denizi ile inanç turizmi ile yoğrulan bir Tarsus var. Tarsus Evleri'nin de hayata geçirilmesi lazım. Bu gezi çok faydalı oldu. Buradaki izlenimlerin Tarsus'a yansımasını bekliyoruz. Tüm bu çalışmalarımız Tarsus'un turizmde pay almasını sağlamaktır. Herşey Tarsus için" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 09:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?