2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

BİA Mersin basınıyla buluştu

Bağımsiz İletişim Ağı (BİA), Mersin basınıyla biraraya gelerek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Taksim Group Otel'de düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak IPS İletişim Vakfı Genel Sekreteri ve Koordinatörü Ertuğrul Kürkçü katıldı. Kürkçü, BİA Koordinasyonu'nun, 130'u aşkın yerel radyo, gazete ve televizyonu "Üretim temelinde bir dayanışma ve haberleşme ağı" çevresinde bir araya getirdiğini söyledi. BİA'nın 13 Ocak 2001'de İzmir'de toplanan kuruluş konferansından bu yana, habercilik etkinliğini İnternette ki haber sitesi 'Bianet' üzerinden sürdürdüğünü kaydeden Kürkçü, sitenin yerel haberci ve iletişim eğitimcileriyle, kamu yararına meslek kuruluşları temsilcilerinden oluşan 16 kişilik bir yürütme kurulu tarafından yönlendirildiğini belirtti. BİA'nın, yaşamsal bir adım atarak, gerçek bir iletişim seçeneği olarak varlığını ilan ettiğini dile getiren Kürkçü, BİA'nın, güç ve çıkarın yanıltıcı eleği olmaksızın insanların habere ulaşabilecekleri en önemli girişimlerden biri olarak hayalden gerçeğe dönüştürüldüğünü söyledi.
"BİA, haberciliğin, güç ve çıkarla kaynaşarak çürüdüğü bir bin yıldan çıkış için, küreselleşen çürümenin sardığı toplumumuza, hayatın soluğunu ulaştırmak üzere atılmış ilk adımdır" diyen Kürkçü, bu adımın sürdürülmesi için, gerçeği bilmekten ve gerçeği dile getirmekten başka bir çıkarı olmayanların enerjisine, birikimine ve aklına güvenmekle yanılmadıklarını herkesin göreceğini ifade etti.
Konuşmasında, ihmal edilenlerin ve işitilmeyenlerin seslerine ve fikirlerine kanal oluşturmaya çaba gösterdiklerini vurgulayan Kürkçü, "BİA'nın internetteki sitesinin deneme yayınına başladığı 7 Aralık 2000'den, 28 Şubat 2003'e kadar Bianet de 109 muhabir ve yazarın yazısı ve haberi yer aldı. BİA Editöryal Masası bu süre içinde izleyicilere, 650 yerel medya kuruluşu, online site ve STK ile BİA Haber Merkezi'nden toplam 12 bin 637 haber, yorum sundu" ifadelerini kullandı.
MERSİN -İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2004 Pazar 16:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?