4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Biber mi limon mu?

BİBER LİMON GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR

Mersin'in Silifke ilçesinde, biber şeklini alan limon görenleri şaşırttı.

Silifke'de bir limon bahçesinde tarım işçisi olarak çalışan Ayşe Say, topladığı limonlar içerisinde biber şekline benzer iki limon gördü. Önce hayretler içerisinde ne olduğunu anlayamayan Say, dalından kopardığı bibere benzeyen limonları evine getirdi.

Hasan Paker İlköğretim Okulu'nda okuyan Talat Say da, annesinden limonları alarak okula götürdü. Sınıfında öğretmen ve arkadaşlarına bibere benzeyen limonları gösteren Talat Say, sınıfın uğuru olsun diye bibere benzeyen limonları öğretmenine verdi. Sınıf arkadaşları, öğretmen ve idarecilerin biber şeklinde limonları ilk gördüklerinde bu duruma inanamadıklarını belirten Talat Say, şöyle konuştu: "Annem işçi olarak çalıştığı limon bahçesinde limon toplarken bibere benzeyen limonları görmüş. Dalından kopararak akşam eve getirdi. Bize ilk gösterdiğinde limon olduğuna inanamadım. Çünkü birebir bibere benziyordu. Sonrasında limonları alarak okuluma getirip sınıf arkadaşlarıma ve öğretmenlere gösterdim. Onlarda limon olduğuna inanamadı. Ben de artık uğur getirsin diye limonları okuluma bağışlıyorum."

Bibere benzeyen limonu ilk gördüğünde şaşkınlığını gizleyemediğini belirten Talat'ın sınıf arkadaşı Meryem Adaklı ise, "Görünüş itibari ile bibere andıran limonu ilk gördüğümüzde şaşkınlığımızı gizleyemedik. Hayatımda ilk defa böyle bir limon görüyorum. Bibere benzeyen limonun ötekilerinden farklı oluşu nedeniyle uğur getireceğini sanıp okulumuzda bulunduracağız" diye konuştu

BİBER LİMON GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR
BİBER LİMON GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR
BİBER LİMON GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2010 Pazar 11:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?