3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Biletler yok satıyor

Mersin'de devam eden 17. Akdeniz Oyunları'nda biletler yok satıyor. Mersinli sporseverlerin oyunlara ilgisi her geçen gün artarken, oyunlardaki tüm maçların biletlerinin 1 liradan satılmasıyla tribünler doldu.

Akdeniz Oyunları'nın ev sahibi kenti olan Mersin'de, oyunlar kapsamında yapılan müsabakalarda tribünlerin sporseverler tarafından doldurulması dikkatleri çekiyor. Maçlar boyunca tezahüratlarla Türk sporcuları destekleyen sporseverlerin coşkusu, yabancı takımların da ilgisini çekiyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın sık sık dile getirdiği " Türkiye'de Olimpik Hareket" ve "olimpik seyirci" sözleri, Mersin'de tribünlerin dolmasıyla hayata geçiyor. Bakan Kılıç, "Zannetmeyin ki, tribünleri taşımayla dolduruyoruz. Elbette biz de okul talebeleri ile biraz tedbir aldık ama bu, toplam seyirci sayısının ancak yüzde 10'unu oluşturuyor" derken, Akdeniz Oyunları'nın resmi internet sitesindeki bilgiye göre, bugüne kadar oyunlar için 100 bine yakın biletin satılması, Akdeniz Oyunları bilet satış rekorunun Mersin'de şimdiden kırıldığı anlamına geliyor.

Mersin'e oyunlar kapsamında inşa edilen tesislerin tribünleri neredeyse her müsabakada dolarken, bunlar arasında yer alan Mersin Cimnastik Salonu en çok dikkatleri çekenler arasında yer alıyor. Daha önceki yıllarda ülke genelinde kısıtlı bir kesime hitap eden cimnastik branşı müsabakaları, Mersin'de büyük ilgi görüyor. Bin seyirci kapasitesine sahip tesiste, müsabakalar öncesinde biletler tükenirken, antrenman salonlarının tribünlerinin dahi dolması yetkilileri sevindiriyor. Sporseverler Basketboldan Güreşe, Halterden Tekvando ve Voleybola kadar Türkiye'nin başarılı olduğu branşlara da büyük ilgi gösteriyor. Oyunlara ilginin kapanış töreninin gerçekleştirileceği 30 Haziran 2013 tarihine kadar artarak devam etmesi bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2013 Çarşamba 15:02:23
Güncelleme :26 Haziran 2013 Çarşamba 15:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?