2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bilgi ve Kültür yarışması sonuçlandı

Mersin'de, 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı İlköğretim Okulları Arası Bilgi ve Kültür Yarışması'nda Tarsus Çukurova Sanayi İlköğretim Okulu birinci oldu.

Mersin Özel İçel Koleji'nde yapılan yarışmaya ilçelerle birlikte 10 okul katıldı. Toplam 12 sorunun sorulduğu yarışmalar sonunda Tarsus Çukurova Sanayi İlköğretim Okulu birinci olurken, Mut Gazi İlköğretim Okulu ikinci, Mersin Osman Gazi İlköğretim Okulu üçüncü, Gülnar Atatürk İlköğretim Okulu da dördüncü oldu.

Ödül töreninde konuşan Mersin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Eyyüp Güler, buradaki öğrencilerin ileride daha büyük başarılara imza atmalarını arzuladığını belirterek, "Eğitim hayatı insan için önemli basamaklardan biridir. İnsan hayatı eğitim ile şekillenir. Bu yarışmalara kadar gelen öğrenciler tabii ki diğer öğrencilerden bir adım önde olacaklar ve hayatta daha başarılı olacaklardır" dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Anetplioğlu ise, hayatın her alanında rekabet olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımız okula başladıkları andan itibaren bir yarışın içine girmekteler. Liseden sonra üniversitede bir yarış başlar. O da bitince bu yarış bitmemekte o zaman da iş arama ve başarılı olma yarışması başlamaktadır. Hayatın her aşamasında yarış vardır. Burada dereceye girenlerin hem bilgileri artacak hem de birlik, beraberlik ve iletişimleri artacaktır" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 12:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?