2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bilgisayar koordinatörleri toplandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Altınsoy, "e-Okul Projesi" ile birlikte MEB'in tek çatı altında toplanacağını ve sistemin de tüm öğrencileri kapsayacağını söyledi.

MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Bilişim Teknolojisi Tanıtım Semineri" kapsamında; Türkiye genelinden toplam 160 bilgisayar koordinatörü Mersin'de bir araya geldi. Bugün başlayan ve toplam 30 saatlik eğitimi kapsayan seminerin 5 gün süreceği bildirildi.

Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen seminerin açılış törenine; MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Altınsoy, Milli Eğitim İl Müdürü Hasan Gül, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şerafettin Çiftçi ve koordinatörler katıldı.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin; hayatı kolaylaştırdığı gibi dünyayı da küçülterek, insanları birbirine yakınlaştırdığını kaydeden MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Altınsoy, bilgi ve iletişim teknolojisi başta olmak üzere her türlü teknolojik gelişimden eğitim-öğretim alanında da etkin bir şekilde yararlanılması gerektiğini, bu konuda da oldukça ciddi çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Mehmet Altınsoy, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarına 2003 yılında başladıklarını hatırlatarak, "O zaman çok yeni bir teşkilattık. Çalışmalara yavaş yavaş başladık. İlk etapta bilgisayarların okullara ulaşmasını sağladık, sonrasında da merkez ve taşrada eğitim çalışmaları gerçekleştirdik. Böylelikle de eğitilmiş kadrolarla; e-atama, e-burs, e-yurt gibi küçük projelerin uygulamasını gerçekleştirdik" dedi.

Bugün gelinen noktada 2008 yılının kendileri için ortaya konulan çaba ve çalışmaların meyvesini toplama yılı olacağını savunan Altınsoy, MEB'in "e-Okul Projesi" ile birlikte tek bir çatı altında toplanacağını ve söz konusu sistemin de tüm öğrencileri kapsayacağını, projenin de 1 ay sonra hayat bulacağının bilgisini de verdi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül de, bilgi ve teknoloji alanındaki gelişmelerin yetişmiş eğitim kadrolarıyla mümkün olacağını dile getirdi. Bilgi toplumu denildiği zaman akla ilk olarak; bilgisayar ve internet erişiminin geldiğinin altını çizen Hasan Gül, "Bildiğiniz gibi çağımız bilgi çağıdır. Özellikle bilgi çağının gereklerine uygun eğitim vermemiz gerekir. Tabii bu açıdan da sürekli gelişim olması gerekir. Sürekli gelişim olması için de pozitif yönde değişim ve gelişme ihtiyaç vardır. Buda
elbette sizlerin sayesinde olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Altınsoy, "Yenilikçi Öğretmen Projeleri" arasında; "Orda Bir Köy Var Uzakta" adlı projesiyle topluma destek dalında Türkiye birincisi olan Mersin Mithat Paşa İlköğretim Okulu öğretmeni Elvan Alev Yancara'ya bir plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 21:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?