30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Bin ton kömür dağıtılacak

Mersin merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV), köy ve mahallelerde ihtiyacı olan 968 aileye bin ton kömür yardımı yapacağı bildirildi.

Mezitli SYDV Mütevelli Heyeti, İlçe Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu başkanlığında toplandı. Dün yapılan toplantıya Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da katıldı. Yardım talebinde bulunan ve dosyaları hazırlanan 58 ailenin durumları görüşülerek karara bağlanan toplantıda, 8 aileye bin 50 lira tutarında nakdi yardım yapılması kabul edilirken, 7 aileye alışveriş kartı verilmesine karar verildi. Öte yandan, 41 ailenin başvurusu mütevelli heyet tarafından reddedildi. Ayrıca reddedilen 3 ailenin kömür başvurusu iptal edildi, 2 ailenin başvurusuna da inceleme kararı verildi.

968 AİLEYE BİN TON KÖMÜR

Toplantıda, Mezitli SYDV tarafından, ihtiyacı olan ailelere dağıtılmak üzere 2011-2012 kış sezonu için SYD Genel Müdürlüğü ve TKİ'nden talep edilen bin ton kömürün dağıtım işi de karara bağlandı. Buna göre, Mütevelli Heyet tarafından Tepeköy ve Fındıkpınarı beldeleri ile Sarılar, Demirışık, Kocayer, Zeybekler ve Tolköy köylerinden yakacak yardımı için başvuran ailelere kışın sert geçiyor olması nedeniyle birer ton kömür verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Mezitli merkeze bağlı mahallelerde yapılan başvurular sonucu kömür yardımı yapılabilecek 632 aileye 500'er kg kömür yardımı yapılması kararlaştırıldı. Köylerden yapılan başvurular sonucunda ise kömür yardımı yapılabilecek 114 aileye 500'er kg, 222 aileye de birer ton kömür yardımı yapılmasına karar verildi. Böylece bin ton kömürün 595,5 tonunu alacak haneler belirlendi.

Öte yandan, kömür yardımı için başvuran 46 hanenin talebi çeşitli nedenlerle reddedildi. Mütevelli Heyet tarafından kömür yardımları dağıtımının bu yıl alışveriş kartları ile yapılması kabul edilirken, hak sahiplerinden alışveriş kartı olmayanların adına çıkartılacak kartlarının da önümüzdeki günlerde dağıtılacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2011 Cuma 16:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?