5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Bir bayramdan söz etmek zor'

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, Türkiye'de gazetecilik mesleğini icra edenlerin zor şartlar altında halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmeye çalıştığını ifade ederek, bugün gelinen noktada bir bayramdan söz edilemeyeceğini söyledi.

'Çalışan Gazeteciler Günü', Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de törenlerle kutlandı. MGC tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleriyse Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal ile Onursal Başkan Vahap Şehitoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Burada konuşan Ünal, 1961 yılından bu yana gazetecilik mesleğini icra edenlerin, kazanmış oldukları tüm mevzileri tek tek kaybettiğinin altını çizerek, bugün gelinen noktadaysa 10 Ocak'ı bir bayram olarak değil, 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutladıklarını belirtti. Ünal, "Keşke her gün mesleği icra edenlerle bir araya gelip, el ele kardeşlik duyguları içinde olabilseydik. Bayramları bayram yapan, bizlerin birliği ve dirliğidir. Geleceğe olan umudumuz, yaşam koşullarımızın düzeltilmesidir" dedi.
Türkiye'de gazetecilik mesleğinin bugünkü durumunun Afganistan gibi ülkelerle aynı düzeyde olduğunu ileri süren Ünal, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Biz gazeteciler olarak elbette ki bayram yapacağız. Bu bayram da; güçlerimizi birleştirdiğimizde, bir araya gelip engelleri aştığımızda, kurumlarımızı güçlendirip çalışanların sosyal hakları geliştiği anda gerçekleşmiş olacak."
Dünya ölçeğinde yaşanan ekonomik krizin basın kuruluşlarını da derinden sarstığını anlatan Ahmet Ünal, sadece İstanbul'da bine yakın gazetecinin işten çıkartıldığını, bugün 'buruk bir bayram' kutladıklarını ancak gelecek adına da umutlu olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından törene katılan gazeteciler hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören sonrasında MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın çalışanları Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek görüş alış-verişinde bulundu. 'Çalışan Gazeteciler Günü' kutlamalarının bu akşam Kongre ve Sergi Sarayı'nda organize edilecek kokteyle sona ereceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 16:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?