30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Bir güneş gibi doğdu!

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta oyduğu gibi Mersin'de de coşkuyla kutlandı.

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda yapılan kutlama etkinliğine, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Gençlik Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik Spor İl Müdürü Taşkın, atalarımızın bu ülkeyi kurtarmak için canlarını feda ettiklerini hatırlatarak, her yıl kutlanan 19 Mayıs'ın Türk Gençleri'ne o kurtuluş günlerini hatırlatması gerektiğini belirtti. Taşkın, "Kurtuluş günlerindeki heyecan ve duygu, vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkma şuurumuzu daha da geliştirmemize vesile olmalıdır. Atatürk'ün doğum günü olarak kabul ettiği 19 Mayıs tarihi, Türk Milleti'nin en zor şartlarda neler yapabileceğinin göstergesidir" dedi.

Konuşmasında gençlere de seslenen Taşkın, "Sevgili gençler sizleri her zaman 19 Mayıs bilincine sahip, vatan sevgisiyle dolu, Türkiye'nin hürriyetinin bekçileri olarak görmenin gururunu yaşıyoruz. Sizler, ülkemizin geleceği ve yarınları ve umutlarısınız. Damarlarınızda dolaşan o asil kandaki güç ve inançla her türlü engelin karşısına dikilecek, atalarımızdan teslim aldığınız ülkeyi sizden sonraki kuşaklara daha mükemmel bir şekilde teslim edeceksiniz. Çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak için, sporda, sanatta, bilimde ve hayatın her alanında, Türk Ulusu'nu daha ileriye taşımak için var gücünüzle çalışacaksınız. Bu konuda sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Güzeloğlu, Tuğamiral Taylan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan'ın gençleri ve halkı selamlayarak bayramlarını kutlamasından sonra, öğrencilerin hazırladıkları gösteriler törene katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

Gösterilerin sonunda saha içerisine giren at üzerindeki bir kişi Büyük Önder Atatürk'ün "Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz'dir" deyişini canlandırarak, törenin yapıldığı stadyumda coşkunun doruğa çıkmasına neden oldu.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2011 Perşembe 13:33:05
Güncelleme :19 Mayıs 2011 Perşembe 15:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?