2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bir mektup yazdı, bilgisayarı kaptı!

Mersin'de Makina Mühendisleri Odası, kendilerine mektup yazan bir ilköğretim okulu öğrencisinin okuluna bilgisayarlı kütüphane kurdu.

Mersin'in Çamlıyayla ilçesi Darıpınarı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bilgisayarlı kütüphaneye kavuştu. Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirilen kütüphanenin açılışı törenle yapıldı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak, Türkiye'nin yarınlarında aydınlık yüzler görmenin ön koşulunun, çocukların en iyi şekilde eğitilmesinden geçtiğini söyledi.

Eğitimde fırsat eşitliğini yakalayamamış çocukların daha iyi bir eğitim olanağına kavuşmadan, hızla değişen bu dünyada başarıya ulaşma şanslarının az olduğunu ifade eden Erçolak, "Ülkemizde uzun yıllardan beri uygulanmak zorunda kalınan, toplumsal maliyeti çok yüksek, ekonomik istikrar programları karşısında, eğitim alanında gittikçe artan gereksinimleri ve istekleri doğru eğitim politikalarıyla başarabiliriz. Vatandaşlarımızın karşılaştıkları eşitsizliklerin giderilmesi çeşitli yoksunlukların hafifletilmesi ve yoksulluğun azaltılması için sanayileşme kadar eğitime de ağırlık verilmesi zorunludur. Kamu kaynaklarının yetersiz kaldığı günümüzde herkesin gücü oranında eğitimimizin sorunlarının çözümüne destek olması büyük önem taşımaktadır” dedi.

Darıpınarı Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna bilgisayarlı kütüphane yapmaya karar vermelerine aynı okulun öğrencisi İpek Akın'dan gelen bir mektubun vesile olduğunu söyleyen Erçolak, “Tamamı üyelerimizin katkılarıyla Doruklu Beldesi Toroslar İlköğretim Okuluna ve Ayvagediği Çapar İlköğretim Okuluna bilgisayarlı kütüphane ve kitap bağışı yapılarak sosyal sorumluluklar yerine getirmeye çalışılmıştır. Darıpınarı Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna bilgisayarlı kütüphane yapmaya karar vermemize, bu okuldan sevgili İpek Akın'dan bize gelen bir mektup vesile olmuştur. Bu mektup bizleri öyle etkiledi ki, bu sebepten dolayı bu okula bilgisayarlı kütüphane yapmaya karar verdik” diye konuştu.

Erçolak, Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi olarak eğitime katkıya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 18:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?