30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Bir memurun trajikomik öyküsü

SIRADAN BİR MEMURUN TRAJİKOMİK ÖYKÜSÜ

Mersin'in en önemli 'amatör tiyatro topluluğu' olarak öne çıkan; 'Anadolu Oyuncuları', Dinçer Sümer'in kaleme almış olduğu 'Memuroğlu Memur' adlı tiyatro oyununu sahneleyecek.

26 Mart Cumartesi günü Mersin Kültür Merkezi'nde sezonun ilk oyununu sahnelemeye hazırlanan 'Anadolu Oyuncuları', Dinçer Sümer'in yazıp, Serbülent Biçer'in de yönetmenliğini üstlenmiş olduğu eserle birlikte sıradan bir memurun, trajikomik hayat hikayesini izleyicisine anlatacak. Anıl Mansuroğlu'nun müzikleriyle birlikte dekor tasarımını hazırlamış olduğu oyunun ışık ve ses tasarımını da Murat Kozan'ın üstlendiği bildirildi. İki perdeden oluşan oyunda; Ali Mansuroğlu, Başak Karatepe, Canan Kaygun, Naz Köse, Funda Yavuzyolcu, Ali Korhan Bir, Murat Tuna, Sabahat Tekkanat, Özgür Ahmet Gönenler, Müjgan Duran, Murat Ayhan, Ebru Yaşar, Ezgi Küçük, Murat Tozlu, Fatih Yılmaz ve Fatih Batman'ın sahne alacağı kaydedildi.

Topluluk olarak repertuarlarında ağırlıklı olarak toplumsal-gerçekçi oyunlara yer verdiklerini anlatan Anadolu Oyuncuları Kurucusu Ali Mansuroğlu, kadroda yer alan bütün oyuncuların da tiyatroya amatör bir ruhla bağlı olduğunu söyledi. Oyuncular arasında hemşireden teknisyene, öğrenciden ev hanımına, emeklisinden öğretmenine kadar her kesimden insanın yer aldığını dile getiren Mansuroğlu, olaya amatör bir ruhla yaklaşırken, sadece oyunlarının yönetimini profesyonel tiyatroculara bıraktıklarını vurguladı. Çalışmalarını Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi'nde sürdürdüklerini belirten Mansuroğlu, bugüne kadar sahnelemiş oldukları oyunları, hiçbir ücret talep etmeden Mersin Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlüler için de sahnelediklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 16:00:01
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 16:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?