30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Bir memurun trajikomik yaşamı

BİR MEMURUN TRAJİKOMİK YAŞAM ÖYKÜSÜ

Mersin'in en önemli amatör tiyatro topluluğu olarak öne çıkan 'Anadolu Oyuncuları', Dinçer Sümer'in kaleme almış olduğu 'Memuroğlu Memur' adlı tiyatro oyununu sahneledi. Sıradan bir memurun trajikomik yaşam öyküsünün anlatıldığı oyun, izleyicisinden de tam not aldı.

Mersin Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. 'Dünya Tiyatrolar Günü'ne denk gelen gösterim nedeniyle özellikle yerel tiyatrocuların karşı karşıya oldukları sorun ve sıkıntılar dile getirildi, yerel yönetimlerin tiyatroya karşı duyarsız kalmasına da tepki gösterildi. Oyun öncesinde sahneye çıkan Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat, Ali Poyrazoğlu'nun kaleme almış olduğu; 'Dünya Tiyatrolar Günü Ulusal Bildirisi'ni okudu. Tekkanat, "Mersin'de önemli gün ve haftalar çeşitli etkinliklerle kutlanır. Konuyla ilgili olarak da kentin dört bir yanına afiş veya pankartlar asılır. Ancak yerel yöneticiler aynı duyarlılığı ne yazık ki, 'Dünya Tiyatrolar Günü' için göstermiyor. Bugün biz tiyatrocuların günü ancak bırakın kentin caddelerine afiş asmayı, günümüzü kutlayan bile yok" dedi. Konuşmaların ardından oyuna geçildi.

Aynı zamanda sezonun ilk gösterimini gerçekleştiren 'Anadolu Oyuncuları', Dinçer Sümer'in kaleme alıp, Sürbülent Biçer'in de yönetmenliğini üstlenmiş olduğu; 'Memuroğlu Memur' adlı tiyatro oyununu izleyicisiyle buluşturdu. Sıradan bir memurun trajikomik hayat hikayesinin anlatıldığı oyunun müzikleriyle birlikte dekor tasarımını Anıl Mansuroğlu'nun üstlendiği belirtilirken, ışık ve ses tasarımını da Murat Kozan'ın hazırladığı kaydedildi. İki perdeden oluşan oyunda; Ali Mansuroğlu, Başak Karatepe, Canan Kaygun, Naz Köse, Funda Yavuzyolcu, Ali Korhan Bir, Murat Tuna, Sabahat Tekkanat, Özgür Ahmet Gönenler, Müjgan Duran, Murat Ayhan, Ebru Yaşar, Ezgi Küçük, Murat Tozlu, Fatih Yılmaz ve Fatih Batman'ın sahne aldı.

BİR MEMURUN TRAJİKOMİK YAŞAM ÖYKÜSÜ
BİR MEMURUN TRAJİKOMİK YAŞAM ÖYKÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2011 Pazar 14:59:04
Güncelleme :28 Mart 2011 Pazartesi 14:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?