4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bir oda on başkan adayı!

BİR ODA ON BAŞKAN ADAYI

Mersin, Türkiye'de bir 'ilke' imza atmaya hazırlanıyor.

Kentte faaliyet gösteren ve sadece bin 205 üyesi olan Berberler ve Kuaförler Odası'nın hafta sonu yapılacak olan kongresinde tam 10 isim başkanlık için yarışacak.

Ancak genel kurul, basına 'kapalı' olarak gerçekleştirilecek ve gazetecilerin salona alınmasına izin verilmeyecek.

Kongre süreci ve adaylığıyla ilgili olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde bir toplantı düzenleyen Başkan Adayı Necati Çıplak, 32 yıldan bu yana mesleğin içinde olduğunu ifade ederek, deneyim ve gözlemlerinin yanı sıra oda üyesi meslektaşlarının düşence ve önerileri doğrultusunda adaylığını açıkladığını anlattı. Sektördeki eksikliklerin giderilip, sorunların çözülebilmesi adına ne yapılması gerektiği konusunda bir yol haritası oluşturduğunu anlatan Çıplak, "Amacım burada üyelere vaatlerde bulunmaktan ziyade sonuca dayalı çözümler üretmek, mesleğimizin içinde bulunduğu sıkıntıları birlikte çalışarak ortadan kaldırmak istiyorum. Genel kurulda bin 205 üye oy kullanacak. Ben üyelerimin genel kurula gelip katılmalarını istiyorum" dedi.

Kongrede kendilerine oy verilip verilmemesinin hiçte önemli olmadığını, asıl önemli olanınsa oda üyelerinin kendilerini temsil edecek kişileri iyi analiz etmesi olduğunu vurgulayan Çıplak, şu ana kadar 10 kişinin başkanlık için adaylığını açıkladığını hatırlatarak, başkan sayısının fazla olmasının kendilerini sevindirdiğini, bu durumun aynı zamanda da oda üyelerinin ne kadar duyarlı olduğunu da ortaya koyduğunu savundu. Çıplak, "Bugüne kadar hiçbir odada 10 adayla genel kurula gidilmedi. Bu aday sayımızla bırakın Mersin'i, Türkiye'de bir ilke başarıyoruz. Bundan dolayı mutluluk duyuyorum. Birlikte el ele vererek vaat eden değil, çözüm üreten olacağız" diye konuştu.

Berber ve kuaförlerinin en önemli sorununun; 'korsan işletmeler' ile ücret tarifesi olduğuna dikkat çeken Çıplak, söz konusu sorunların bugüne kadar çözülmediği gibi daha da içinden çıkılmaz bir hale geldiğini savundu. Çıplak, yönetimin bir ekip çalışması olduğunu ancak kendilerinin bugüne kadar ekip olarak çözüm adına somut adımlar atamadıkları gibi istedikleri gibi de hareket edemediklerini anlattı. Necati Çıplak, yanlışları hata yapa yapa öğrendiklerini ancak her şeyin bir yeri ve zamanı olduğunu ve artık beklentileri karşılayacak bir ekiple yönetimde iş başı yapmak istediklerinin altını çizdi.

Öte yandan mevcut başkan Mahmut Karteper'in yeniden başkanlığa aday olmadığı kongre 28 Mart Pazar günü Mersin Berberler ve Kuaförler Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. Saat 9.00'da başlaması planlanan kongrede basın mensuplarınınsa alınmayacağı bildirildi. Söz konusu karara gerekçe olarak da kongre günü izdihamın yaşanması ve olası olayların basına yansıyarak, oda imajını zedelememesi olarak gösterildiği öne sürüldü.

BİR ODA ON BAŞKAN ADAYI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 12:39:02
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 13:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?