30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Bir tiryakinin dramı

BİR TİRYAKİNİN DRAMI

Mersin'in Mut ilçesinde günde 7 paket sigara içen Rahmi Saraç, sigaradan kurtulmak için iradesinin yetmediğini bu yüzden yardım beklediğini söyledi.

Bir kahvehanede çalışan ve ilkokul 5. sınıftan bu yana sigara içen Rahmi Saraç (51), sigarasız yaşamanın kendisine ölüm gibi geldiğini söyledi. 40 yıllık tiryaki olduğunu belirten Saraç, "Önceleri günde 1 karton içiyordum ama şimdi 7 pakete düşürdüm. Sabahları yataktan kaldığımda sigaramı yakıyorum ondan sonra kesinlikle ateş kullanmıyorum çünkü biri bitmeden diğerini yakıyor ve ağzımdan hiç çıkarmıyorum" dedi.

2 çocuk babası Saraç, bugüne kadar 3 evlilik yaptığını ve eşlerinin çok fazla sigara içtiği için kendisinden boşandığını belirtti.

Güne sigara içerek başladığını ve çayla birlikte aralıksız içtiğini anlatan Saraç, "Kazandığım parayı sigaraya harcıyorum. Ağzımda emzik gibi durur. Bu yüzden akşama kadar açlık hissetmiyorum. çay ve sigara bana yetiyor. Eğer sigara içmezsem kriz geçiriyorum. Bırakmak istiyorum bir türlü bırakamıyorum. Zararı büyük. Beni bir gün götüreceğini biliyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 13:17:03
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 13:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?