4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bir türban krizi daha!

MERSİN'DE İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ TÜRBANLI GİRMEK İSTEDİĞİ OKULA ALINMADI

Mersin'de ilköğretim 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki kız çocuğu, başörtülü olarak girmek istediği için okula alınmadı. Okul idaresi, 'yönetmeliğe aykırı' derken, öğrenci ve ailesi 'eğitim hakkı'nın engellenemeyeceğini öne sürdü.

Siteler Mahallesi'ndeki Sakarya İlköğretim Okulu'nun 8-C sınıfında eğitim gören 14 yaşındaki Maşallah G., dün başörtülü olarak alınmadığı okula bugün yine başörtülü olarak geldi. Dün olduğu gibi bugün de başörtüsünü çıkarmadığı için okula alınmayan öğrenci, dışarıda kaldı. Ailesi ise okul idaresi ile görüştü. Yaşanan gerginlik nedeniyle Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan da okula gelerek, başörtülü öğrencinin velisi ile görüşerek, bu şekilde okula alınamayacağını söyledi. Yapılan

görüşmelerden sonuç alınamayınca başörtülü öğrenci okula giremedi.

Sakarya İlköğretim Okulu 8-C sınıfı öğrencisi Maşallah G., dün yine başörtülü olarak geldiği okula alınmadığını, bugün yine aynı şekilde geldiğini belirterek, "Okul idaresi beni o kadar öğrencinin içinde beni kınadılar. Başörtümü çıkarmamı istediler. Benim gururumu kırdılar ve dayanamayıp ağladım. Ben kendi dinim, inancım gereği bu şekilde okula geldim. Anayasada böyle bir engel yok" dedi.

Kendisi gibi başka öğrencilerin de bulunduğunu ve onların okula gelemediğini söyleyen Maşallah G., "Sonuna kadar mücadele edeceğim, ilköğretim okulunu bitireceğim ve diplomamı alacağım" diye konuştu. Maşallah G., önceki yıllarda okula kadar başı örtülü geldiğini, okula girerken başını açtığını söyledi.

Baba Hasan G. ise "Dün çocuğumu okula almamışlar bugün ben getirdim, sıraya girdik. Okul Müdürü çocuğuma bağırdı. Ben neden hakaret ettiğini sordum? İçerde görüşme yaptık. Bana bu şekilde çocuğumun okula gidemeyeceğini söylediler. Eğer Anayasa'da böyle bir madde varsa bana göstersinler. Kendisi bu şekilde örtünmek istiyor. Bende izin verdim. Buna kimse engel olamaz. Biz bu konuyu yargıya taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan da yönetmeliğin bu konuda açık olduğunu, ilköğretim okullarına türbanla öğrenci alınamayacağını belirterek, yönetmeliği uyguladıklarını ifade etti.

MERSİN'DE İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİ TÜRBANLI GİRMEK İSTEDİĞİ OKULA ALINMADI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 13:13:01
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 17:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?