4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bisiklet yarışında kıyasıya mücadele

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 15’ncisi yapılan Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez Etkinlikleri kapsamında bisiklet yarışı düzenledi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başlattığı ve Eshab-ı Kehf'te başlayan yarış, Cumhuriyet Alanı’nda son buldu.

Yaklaşık 8 kilometre pedal çeviren 42 yarışmacı Atatürk caddesi üzerinden Yarenlik Alanı’nı geçerek finişe ulaşırken yol güzergahında bulunan vatandaşlar yarışmacıları alkışladılar.Birinciliği geçen senenin birincisi olan ve 23 göğüs numaralı yarışan Abdullah Türkmen olurken, 1 göğüs numaralı Latif Esmece ikinci, 22 göğüs numaralı Ali Yılmaz oldu.

Amaçlarının Eshab-ı Kehf’i tanıtmak olduğunu belirten başkan Kocamaz, bisiklet yarışının Hıdırellez etkinlikleri çerçevesinde 15 yıldır yaptıklarını söyledi. Başkan Kocamaz, "Gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için spor sevgisini aşılamak istiyoruz. Bu gibi etkinliklerle gençlerimizin sosyal yönlerini de geliştirerek kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Burada hem Hıdırellez bilincini hem de Eshab-ı Kehf’in tanıtılmasına vesile oluyoruz” dedi.

Dereceye girenlere, Eshab-ı Kehf'te düzenlenecek törenle bisiklet ödülleri verilecek.Öte yandan yarışmaya Belediye Meclis üyelerinden Yeşim Sancaktar ile Cahit Kıraşı katılarak renkli görüntüler oluşturdular.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 12:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?