4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bisikletçilerin birincilik yarışı

TÜRKİYE BİSİKLET YOL YARIŞLARI SİLİFKE'DE YAPILDI

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun, 2010 yılı faaliyet programında yer alan Kulüpler Arası Bisiklet (KAB) yol yarışmaları, Mersin'in Silifke İlçesi'nde yapıldı.

Bisiklet (KAB) yol yarışmaları yıldız erkekler A, yıldız erkekler B, büyük bayanlar ve genç bayanlar kategorilerinde yapıldı. Türkiye'nin değişik bölgelerindeki 27 kulübün katıldığı yarışmalarda 131 sporcu pedal çevirdi. Yarışlar, saat 09.00'da Silifke Emniyet Müdürlüğü önündeki Silifke-Mersin karayolunda gerçekleştirildi. Yıldız erkekler A yol yarışı 60 kilometre, yıldız erkekler B yol yarışı 40 kilometre, büyük bayanlar yol yarışı 70 kilometre, genç bayanlar yol yarışı ise 50 kilometre olarak yapıldı.

Türkiye Kulüpler Arası Bisiklet (KAB) yol yarışmaları hakkında bilgi veren Türkiye Bisiklet Federasyonu Yarış Komiseri Ali Badak, "Silifke'de düzenlenen yarışlarla Türkiye'de ilk kez 15-18 Temmuz tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan Avrupa Yol yarışlarına katılacak olan yarışmacılarımızı belirliyoruz. 4 ayrı kategoride yapılan yarışlarımıza 27 kulüpten 131 yarışmacı katıldı. Yapılan yarışmalarda dereceye giren sporcularımız Türkiye'yi Avrupa'da ve dünyada temsil edecekler. Yarışmaları 4 motorize ve yer hakemlerimiz takip etti. Özellikle yarışmalarımızı bu gölde yaparak turizme ve tarihin önemine dikkat çekmeye çalıştık" dedi.

28 Mart Pazar günü ise yıldızlar A Kriteryum Silifke kapalı pazaryeri etrafında 40 kilometrede yapılacak. Bu yarışın ardından yıldızlar B kriteryumu 30 kilometre, büyük bayanlar kriteryumu 25 kilometre ve genç bayanlar kriteryumu 15 kilometre olarak yapılacak. Yarışmalarda dereceye giren sporcuların ödülleri ise Pazar günü yapılacak olan kriteryum sonrasında düzenlenecek törenle verilecek.

Yapılan yarışmalarda dereceye giren sporcularımız Türkiye'yi Avrupa'da ve Dünya'da temsil edecekler.

TÜRKİYE BİSİKLET YOL YARIŞLARI SİLİFKE'DE YAPILDI
TÜRKİYE BİSİKLET YOL YARIŞLARI SİLİFKE'DE YAPILDI
TÜRKİYE BİSİKLET YOL YARIŞLARI SİLİFKE'DE YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 14:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?