4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Blues' rüzgarı esti

MERSİN'DE 'BLUES' RÜZGARI ESTİ

Türkiye'nin ilk ve tek Blues festivali olarak öne çıkan 'Efes Pilsen Blues Festivali' devam ediyor. Bu yıl 21.'si organize edilen festivalin Mersin ayağıysa renkli görüntülere sahne oldu.

Her yıl Blues müziğinin en başarılı müzisyenlerini buluşturan ve gittiği her yerde yoğun bir ilgiyle karşılaşan festivalin 5. ayağını oluşturan konserler dizisine Merada Center ev sahipliği yaptı. Festivale katılarak unutulmaz anlar yaşayan Blues tutkunları, yanlarında getirdikleri dijital fotoğraf makinesi ve kameralarla yaşanan anı ölümsüzleştirmeye çalışırken, fotoğraf makinesi ya da kamerası olmayanlar da görüntü kaydetme özelliği olan cep telefonlarıyla bol bol fotoğraf çekip görüntü aldı.

Doğup büyüdüğü Louisina'nın müzik kültürüne modern bir bakış açısı getiren Baton Rouge Blues ile sentezlediği kendine özgü tarzıyla dikkatleri üzerinde toplayan Kenny Neal, New Orleans'e tarzı Blues'u yeniden yorumlayan Mitch Woods & His Rocket 88s ve Blues müziğinin en dinamik isimleri arasında yer alan Samuel James'in sahne aldığı festivalde, objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı. Gönüllerince dans eden Blues tutkunları, kendilerini müziğin ritmine bırakarak keyifli anlar yaşadı.

Festivalin 6. durağının bu akşam Adana HiltonSA Oteli olduğu açıklanırken, 5 Kasım'da İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda tamamlanması beklenen '21. Efes Pilsen Blues Festivali'nin, Adana'nın ardından sırasıyla Hatay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC); Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Ankara, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Eskişehir, Bursa ve İstanbul'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Öte yandan, 'Efes Pilsen Blues Festival'de bugüne kadar 81 grup ve 243 sanatçı sahne aldığı bilgisi verilirken, geride kalan 20 yıllık zaman diliminde de farklı kentlerde toplam 314 konser gerçekleştiğinin altı çizildi. Festival kapsamında gerçekleştirilen söz konusu konserlere 372 bin 385 kişinin katıldığına dikkat çekilirken, ilk 'Efes Pilsen Blues Festival' çerçevesinde gerçekleştirilen konsere 18 yaşındayken katılanların bugün 38 yaşına girdiği belirtildi.

MERSİN'DE 'BLUES' RÜZGARI ESTİ
MERSİN'DE 'BLUES' RÜZGARI ESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 10:36:01
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 11:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?