2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Blues rüzgarı Mersin'de esti

Türkiye'nin ilk ve tek blues festivali olarak öne çıkan ve bu yıl 19.'su gerçekleştirilen "Efes Pilsen Blues Festivali" Mersin'den başladı.

Armada Center'da organize edilen etkinliğe Mersinli bluesseverler yoğun ilgi gösterdi. Blues müziğinin önde gelen isimlerinden John Lee Hooker Jr., Watermelon Slim ve Sharrie Williams'ın sahne aldığı festivalle birlikte büyük coşku yaşandı.

Festival kapsamında sahneye ilk olarak Watermelon Slim çıktı. Slim, sevilen parçalarını sıra dışı sahne şovuyla Mersinli hayranları için seslendirirken, sempatik tavırlarıyla da ilgi topladı. Daha sonra sahne alan Sharrie Williams ise yaşanan coşkuyu daha da artırdı. Seslendirilen birbirinden hareketli parçalara Mersinli bluesseverler, alkışları ve danslarıyla eşlik etti. Blues müziğinin efsanevi isimleri arasında gösterilen John Lee Hooker'ın oğlu John Hooker Jr. de hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı.

Alkolün adeta su gibi tüketildiği etkinlikte yaşanan coşku, gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Öte yandan, "Efes Pilsen Blues Festivali" etkinlikleri kapsamında 3 Aralık'a kadar sürecek olan konserler dizisinde; Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Kayseri, Denizli, Antalya, Konya, Trabzon, Ankara, Eskişehir, Bursa, İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Koceli ve Edirne illerinde de organizasyonlar düzenleneceği bildirildi.

Festival bu yıl sadece Türkiye ile de sınırlı kalmayarak; Rusya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konserler gerçekleştirilecek. Rusya'da 1-2 Kasım 2008 tarihleri arasında Moskova'da, KKTC'de ise 5 Kasım 2008 tarihinde Girne'de konser organize edileceği kaydedildi.

"Efes Pilsen Blues Festivali" kapsamında bugüne kadar 74 grup ve 214 sanatçının sahne aldığına dikkat çekilerek, söz konusu konserlere de 302 bin 591 müzikseverin katıldığı belirtildi. Festivalle ilgili olarak yapılan açıklamalarda ise, ilk Efes Pilsen Blues Festivali konserine 18 yaşındayken gidenlerin bugün tam 36 yaşında olduğuna dikkat çekilerek, festivalin 19. yılında 11 bin 42 kilometre yol kat edeceğinin altı çizildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 12:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?