8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Bölge hastanesi için onay çıktı

Mersin'in Erdemli İlçe Belediye Başkanı Musa Mutlu, ilçeye yaptırılması planlanan 225 yataklı bölge devlet hastanesi için Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Daire Başkanlığı'ndan onayın çıktığı müjdesini verdi.

Mutlu, yaptığı açıklamada, mevcut devlet hastanesi ihtiyaca cevap vermediği için belediye olarak yer arayışına girip, Koyuncu Mahallesi Şaar mevkisinde 70 dönümlük yer tahsisi yaptıklarını ve dönemin Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar'a da buranın gezdirildiğini belirterek, ancak bakanlıktan gelen uzmanların yaptıkları inceleme sonrasında yerin şehir merkezine uzak olduğu yönünde olumsuz rapor verildiğini kaydetti. Bakanlıktan gelen rapor doğrultusunda yeni yer arayışına girdiklerini ifade eden Mutlu, şehir merkezinde mülkiyeti şahıslara ait 20 dönüm 323 metrekare arazi bulunduğunu ve yapılan araştırmalar sonunda arazinin 1 milyon 620 bin 962,48 YTL bedelle kamulaştırılmasına bakanlık tarafından onay verildiğini söyledi.

Birçok kişinin Cumhurbaşkanlığı'na, Başbakanlık'a ve Sağlık Bakanlığı'na sürekli şikayet dilekçesi vererek, hastanenin yapımını engellemeye çalışmasına rağmen, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Erdemli'ye 225 yataklı bölge devlet hastanesi yapımı konusunda verdikleri mücadelede başarılı olduklarını ifade eden Mutlu, "Tüm engellemelere rağmen, Allah nasip ederse tam teşekküllü bölge devlet hastanesinin temeli yılbaşı öncesinde atılacak ve ilçemize güzel bir tesis kazandırılacak. Bunun müjdesini halkımızla paylaşmak istiyorum" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 10:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?