2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bölgesel kalkınmada yeni dönem

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Çukurova Kalkınma Ajansı ile bölgesel kalkınmada yeni bir dönemin başladığını belirterek, bu noktada Mersin'in ajans fonlarından azami ölçüde yararlanacağını bildirdi.

Aşut, 'Kalkınma Ajansları'nın Türkiye'de ilk defa İzmir ve Çukurova Bölgesi'nde kurulduğunu hatırlatarak, ajansın da bugün gelinen noktada finansal desteklerini dağıtmaya başlayacağını, bununla birlikte firmaların, kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşları gibi kalkınma ajanslarının sağlayacağı bazı desteklerden faydalanabileceğini vurguladı.

asım ayında çıkan, 'Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği' ile kalkınma ajansları tarafından sağlanacak mali ve teknik desteklerle bunların yönetimi, kullandırılması, uygulanması, izlenmesi, değerlendirilmesi ve denetimine ilişkin usul ve esasların belirlendiğine dikkat çeken Aşut, söz konusu yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından da Çukurova Kalkınma Ajansı'nın hızlı bir çalışma içine girerek desteklerini tespit ettiğini vurguladı.

Mersin ve Adana için hazırlanan '2008 Mali Destek Programı' hakkında açıklamalarda da Aşut, "Bu programla birlikte yerel idarelerin, üniversitelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, kar amacı güden işletmelerin, kooperatiflerin, birliklerle birlikte diğer gerçek ve tüzel kişilerin yani kentin tamamının proje başvuru rehberlerinde tanımlanan türde proje veya faaliyetleri desteklenebilecek" dedi.

Mersin'in, Çukurova Kalkınma Ajansı fonlarından azami ölçüde yararlanabilmesi için uzun süredir çeşitli eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdiklerine işaret eden Aşut, 30 Aralık 2008 tarihinde başvuru merkezlerinin açıklanmasının ardından söz konusu destek hizmetlerinin de hızlandırılacağının altını çizdi.

Aşut, Türkiye'de bölgesel kalkınmada yeni bir dönem başladığını ifade ederek, Avrupa Birliği'nde (AB) olduğu gibi bazı projelerin merkezden değil, yerinden destekleneceğini belirtti. Bunun için proje üretme becerilerini artırmaları gerektiğini vurgulayan Aşut, oda olarak bu sürece her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 11:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?